6. 5. 2022

Gymnázium Křenová

Sbírka na pomoc ukrajinským studentům

Naše gymnázium už od března pomáhá lidem zasaženým válkou na Ukrajině. Studenti nejprve uspořádali sbírku, ve které prodávali vlastní produkty ze 3D tiskárny. V materiální sbírce jsme pak vybrali desítky krabic s hygienickými potřebami nebo trvanlivými potravinami.

Nyní se budeme soustředit na pomoc novým studentům a studentkám z Ukrajiny. Ti se již začlenili do svých tříd a pravidelně docházejí na výuku češtiny, kterou u nás v tomto školním roce zajišťují dobrovolníci. Darem jsme pro studenty dostali notebooky, díky kterým se doma mohou efektivněji na výuku připravovat. Život na gymnáziu ale není jen o učení, všechny studenty teď čekají školní výlety nebo sportovní kurzy, a proto nadační fond gymnázia založil na podporu těchto aktivit sbírku.

Jakoukoliv částku je možné darovat na stránce https://www.donio.cz/pribeh/5704, naleznete tam k ní i podrobné informace. Dárci dostanou automaticky potvrzení o přijetí daru a mohou si ho odečíst od základu daně v daňovém přiznání. Nadační fond v případě potřeby pomáhá všem studentům gymnázia, s cílenou pomocí uprchlíkům z války se nicméně nepočítalo, proto teď pořádá sbírku zvlášť.

Autorka: Z. Pospíchalová