19. 4. 2024

Pavla Paříková

FLORBALISTKY napodobily kluky a získaly bronz

Tak jsme se konečně dočkaly a na 11. 4. byly vyhlášeny středoškolky ve florbale. Druhé místo z podzimního brněnského kola Subterra cupu nás povzbuzovalo k myšlenkám na medaili.

V naší skupině A jsme začaly příjemnými soupeřkami z Bigy a z Kotlářské, se kterými se holky hezky rozehrály (5:0 a 2:0). O první místo ve skupině jsme se měly utkat s tradičním rivalem z Jarošky. Bohužel jsme dostaly celkem rychlý gól, což při hrací době 1 x 10 minut zásadně ovlivňuje styl hry vedoucího týmu, stav se nám už nepodařilo zvrátit, porážka 0:1☹.

V semifinále na nás čekal také těžký soupeř, tentokrát Elgartka, vítěz skupiny B.  A opět první gól byl bohužel do naší branky. Celkovou prohrou 1:3 jsme si vybojovaly ,,pouze“ zápas o 3. místo. 

Tento zápas se nám už povedl podle našich představ a Jarošce jsme oplatily porážku ze skupiny vítězstvím 2:0.

Třetí místo možná na první pohled vypadá jako zklamání, ale nutno říct, že všechny semifinálové týmy byly velmi kvalitní a hrály opravdu na středoškolskou úroveň výborný  florbal. A holky z Křenky makaly nejvíc, jak to šlo. Naše ,,profihráčky“ (od SF bohužel oslabení o maturantku Terku, která spěchala psát do školy slohovku) vydržely na hřišti bojovat dlouhé minuty bez střídání. Kája, Natka, Anička skvěle řídily hru, radily ostatním hráčkám. Ty, přestože jsou ,,doma“ v atletice, volejbalu, fotbalu, házené…, ukázaly, že umí bojovat i v jiném sportu. Zkrátka moc hezký týmový výkon a díky moc za opravdu cenný bronzový pohár😊.

 Vlaďka Hudečková

Náš tým: Kája Václavíková, Áďa Ryglová, Natka Lukášová, Bára Halíčková,  Anička Sládková, Terka Slavíčková, Denča Konečná, Lucka Drobílková, Karin Schneiderová, Sophi Curran, Jíťa Nečasová, Edita Setničková a Lucka Ulbrichová