13. 12. 2019

Gymnázium Křenová

Aerobic Master Class – městské kolo

Dne 5.12.2019 se na Obchodní akademii Kotlářská v Brně konal již 21. ročník soutěže Aerobic Master Class. Jak název akce napovídá, jedná se o soutěž v aerobiku, kde soutěžící cvičí podle lektorky a porota rozhoduje, kdo dle daných kritérií cvičí nejlépe.

Letošního ročníku se z brněnských středních škol zúčastnilo cca 40 děvčat a 1 chlapec. Naše gymnázium reprezentovaly Monika Procházková (3.B) a Kateřina Kulíšková (5.A). V základním kole, které trvalo přibližně půl hodiny, obě holky zvládly sestavu velmi dobře a byly vybrány mezi 20 nejlepších do kola finálového.

Ve finále již šlo do tuhého – sestava byla náročnější, tempo hudby se zrychlilo a na závěr byly zařazeny některé povinné prvky ze sportovního aerobiku, tedy vysoké výkopy, kliky a prvky flexibility na zemi. Finále prověřilo závodnice v mnoha ohledech a k úspěšnému proplutí celým dvacetiminutovým kolem bylo zapotřebí mít nejen dostatečnou vytrvalost, sílu, flexibilitu a koordinaci, ale také dobrou prostorovou orientaci a pohybovou paměť.

Obě naše závodnice však prokázaly, že do finále postoupily oprávněně. Drobné chyby v sestavě se sice občas daly zaznamenat, ale nějakou tu chybu sem tam udělali všichni a všichni také mohli doufat, že zrovna v tu chvíli se na ně nikdo z poroty ostřížím zrakem nedíval. Tipovat vítěze soutěže v aerobiku je pro laika asi totéž jako sázet ve Sportce, ale odborné oko vidělo … a rozhodlo o umístění nejlepších šesti soutěžících. V této šestici zazněla obě jména z Křenové, neboť na 6. místě se umístila Katka Kulíšková a ještě o příčku výš Monika Procházková. Myslím, že ani jedna z nich takový úspěch nečekala a že jejich překvapení bylo upřímné a pro nás o to veselejší.

Gratulujeme!

Autor: Mgr. Hana Vymazalová