18. 12. 2018

Gymnázium Křenová

Plavecké závody na Lesné – zlato a bronz

Dne 27.11.2018 se v hale Tesla Lesná v Brně konalo městské a krajské kolo v plavání. Těchto závodů se již tradičně účastnilo dívčí družstvo z Křenky.

Letos jsme neměly ambice příliš vysoké, neboť v družstvu chyběla jedna z loňských opor týmu a další kvalitní plavkyně. Termín závodů se totiž křížil s termínem jiné oblíbené školní exkurze. Nedávné zranění další členky týmu také naše naděje zrovna nezvyšovalo, i tak se dívčí družstvo dalo dohromady a „šlo se na věc.“

Naše největší plavecká hvězda a medailistka z minulých let (a letos bohužel již maturantka) Míša Kyselová ze 6. A však potvrdila svoji formu a delfínem jak z olympiády dosáhla letos na příčku nejvyšší – 1. místo v individuálním závodě, motýl 50m. Ostatní holky se sice tvářily po svých disciplínách velice skromně, ale to ještě netušily, že jako družstvo po sečtení všech bodů vylovily z vody v městském kole bronzovou medaili a obhájily tak umístění družstva z loňského roku.

Věříme, že příští rok s k dívčímu družstvu přidá i družstvo chlapců a Křenkovská tradice úspěchů v plavání nebude s odchodem Míši přerušena.

Holky, gratulujeme a děkujeme.

Složení týmu: Jana Nešporová, Michaela Kyselová, Adéla Čapková, Veronika Velichová, Kristýna Sabelová, Tereza Valíková

Autorka: Mgr. Hana Vymazalová