15. 10. 2014

Gymnázium Křenová

Loňský bronzový úspěch ve stolním tenisu naši studenti neobhájili…

Ve středu 15. 10. 2014 se konaly středoškolské hry v „pinecu“ na SOU Čichnova v Jundrově. Náš reprezentační tým, které minulý rok bral třetí místo, letos bohužel své pozice neudržel. Hrálo se tradičním způsobem ve čtyřčlenných skupinách systémem každý s každým a do závěrečných bojů postupovalo pouze první družstvo. Manšaft tvoří tři hráči a nejprve se hrají tři dvouhry, pak čtyřhra a pak následně další tři dvouhry v jiném obsazení. Za každý vyhraný zápas získává škola bod a utkání trvá tak dlouho, dokud tým neposbírá 4 vítězné bodíky.

Díky tomu, že se naprostá většina pinpongových závodních hráčů v regionu Brno a okolí zná ze svých přeborů, divizí, lig, eurolig atd., lze docela přesně předpovídat, jak na tom výkonnostně jednotlivé školy jsou. A Křenová na tom letos byla fakt hóóódně dobře. Dokonce do té míry, že v civilu jindy skromný a nenápadný člen našeho týmu Petr Škvařil/3.D/ sebevědomě prohlásil, že pokud nedostaneme do skupiny Sokolskou, tak postoupíme a skončíme v Brně nejhůř druzí. Jak už asi všichni tušíte, strojírenskou průmyslovku, našlapanou divizními a dokonce druholigovými hráči, jsme do skupiny vyfasovali. A aby té radosti a bujaré nálady nebylo málo, hráli jsme s nimi hned i první zápas. Jednotlivé dvouhry přinášely opravdu špičkové pinecové výměny, naši borci ovládají téměř veškerý úderový arzenál, ale na „strojaře“ ze Sokolské to prostě nestačilo. Jejich druholigová opora i divizní mladíček měli u stolu ještě o kousek více trpělivosti, důrazu a občas i štěstí. Pro Křenku bylo trošku smutné a snad i kruté, že po prohře 1:4 na zápasy, pro nás turnaj vlastně skončil. Ale takový závodní sport zkrátka často bývá a je třeba se s tím umět vyrovnat.

Další dvě školy (SOU stavební a SOŠ grafická) tam byly totiž opravdu hlavně do počtu a i když se jejich hráči velice snažili, tak sportovní úrovně postupující Sokolské i zklamané nepostupující Křenové opravdu zdaleka nedosahovali. Míčky jim po záludných falších našich borců odskakovaly často od pálky zcela nekontrolovaně, pořád se divili, co je to za „točeňáky“, opravdu čistokrevní amatéři… Oba soupeře jsme tudíž hravě převálcovali 4:0 a 4:1, trošku jsme si „zafrajeřili“, ale jinak to byla naše labutí píseň.

A pokud jsme u těch velkých tiskových prohlášení, tak po skončení turnaje další člen našeho školního týmu a snad i jeho budoucí opora Nguyen Tuan Anh/3.A 6/ prohlásil, že nejlepší hráč soupeře bude v tomto školním roce maturovat, tedy příští sezonu už bude mimo hru a středoškolky za rok vyhraje Křenová!!! Tak věřme, že to nebyla jen slova do větru a pokud by to pod nejnižší síťkou v roce 2015 zacinkalo, budeme určitě všichni spokojeni. Sportovcům dík za reprezentaci a kromě už dvou výše zmíněných hráčů naše barvy ještě udatně hájili Filip Mráz /3.D/ a Ladislav Zápotočný /2.B/.