19. 12. 2011

Gymnázium Křenová

Vítězství v přeboru brněnských středních škol v sudoku

V pondělí 19. prosince 2011 se konal na Gymnáziu, Brno, tř. Kpt. Jaroše ve spolupráci s Hráčskou asociací logických her a sudoku turnaj tříčlenných družstev v luštění sudoku. Turnaje se zúčastnilo 16 týmů, za naše gymnázium pak týmy tři, z nichž pochází i vítězná trojice Lukáš Břenek, Eva Drbalová a Jiří Šturch.

  Turnaj se skládal ze tří kol základní části a finále pro tři nejlepší týmy.V prvním kole hráči řešili 24 samostatných úloh v časovém limitu 50 minut. Již zde se projevila převaha našeho gymnázia proti ostatním týmům. Druhé kolo s časovým limitem 35 minut obsahovalo 10 úloh, které byly provázány několika společnými políčky. Zde bylo důležité nevypustit důkladnou kontrolu vlastního řešení, aby se chyba neprojevila až v závěru. V třetím kole s časovým limitem 20 minut museli soutěžící nejdříve poskládat z 9 dílků tři tabulky klasického sudoku a ty následně vyřešit. Toto se podařilo jen čtyřem týmům, mezi nimiž byl i náš vítězný.

  Před vlastním finále, kam postoupily týmy z Jarošky, Křenky a Elgartky, se konala malá exhibice, kde své umění předvedli členové reprezentačního A týmu, úřadující vicemistři světa, Jakub Ondroušek (absolvent Gymnázia Křenová 2010), Jan Novotný a Jana Břízová. Publikum doslova očaroval výkon Jakuba Ondrouška, který dokázal vyřešit sudoku během neuvěřitelných 85 sekund!

  Turnaj zakončil souboj finalistů, během něhož byly řešeny 3 úlohy vždy jedním reprezentantem z každého týmů. Na každou úlohu měla trojice 10 minut, ale v časovém limitu vyřešil sudoku pouze náš reprezentant Lukáš Břenek. Po finále již bylo jisté, že zlatý pohár vybojoval Lukáš Břenek, Eva Drbalová a Jiří Šturch z Gymnázia Křenová, 2. místo získalo Gymnázium Elgartova a 3. místo Gymnázium tř. Kpt. Jaroše. Naše další dva týmy vybojovaly 9. místo (Jitka Alexová, Eduard Meduna, Kateřina Paulovicsová) a 13. místo (Hana Trávníčková, Lukáš Veleba, Alena Zahradníčková). Našemu zlatému týmu k 1. místu gratulujeme, našim dalším hráčům děkujeme za skvělou reprezentaci v turnaji.

[pe2-gallery class="gallery alignleft" ] [/pe2-gallery]

Zatím nebyly vloženy žádné fotky.