26. 10. 2011

Gymnázium Křenová

Mladé běžkyně postupují dál, čeká je MČR

Ve středu 19.10. se naše mladé běžkyně zúčastnily krajského kola v přespolním běhu, kam postoupily po výhře v městském kole, které se konalo v lužáneckém parku v Brně.

Tentokrát se závody uskutečnily v Hodoníně. Dívky i chlapci soutěžili v šesti kategoriích od nejmladších prvňáčků až po nejstarší ostřílené běžce. Naše děvčata startovala v kategorii VI (roč. nar. 1995 - 98).

Běžkyně z Křenky nenechaly nic náhodě a po dva týdny před závody se poctivě připravovaly. Dobrovolně absolvovaly několik ranních výběhů před výukou, aby si zvykly na zátěž a naučily se lépe zvolit správné tempo běhu. Již to svědčí o tom, jak zodpovědně holky k závodům přistupují.

V Hodoníně pak jejich píle přinesla ovoce. Všechny naše běžkyně si zlepšily své nejlepší časy, dokonce se nám díky skvělým výkonům Kristiny Havlíčkové a Báry Mikšátkové podařilo obsadit druhou a třetí příčku v jednotlivcích. To v celkovém hodnocení vyneslo zaslouženě Křenku na první místo! Naše mladé běžkyně se tak probojovaly na MČR, které proběhne v úterý 25.10. ve Žďáru nad Sázavou.

Držme našim bojovnicím pěsti, ať jim to dál dobře běhá!

Sestava týmu: K. Havlíčková, B. Mikšátková, Š. Krotká, T. Schwarzová, E. Brzobohatá, A. Skříčková

Autor článku: Mgr. Pavla Jelečková       

[pe2-gallery class="gallery alignleft" ] [/pe2-gallery]

        

Zatím nebyly vloženy žádné fotky.