1. 12. 2023

Pavla Paříková

Subterra cup

Dlouhé čekání na jarní středoškolky ve florbale jsme si letos zpestřily účastí v turnaji Subtera Cup. V úterý 28.11.2024 nás v hale TJ Tatran Bohunice čekaly čtyři soupeři: tým z BPA, SOA Kotlářská, gymnázium Bystrc a Jaroška.

Začaly jsme výborně vítězstvím 3:1 s BPA. Potom  následoval ,,odpočinkový zápas“ s Bystrcí 9:1, kde si holky mohly zkoušet různé herní varianty a udělat sobě i týmu radost krásnými góly. Také se třetím soupeřem, OA Kotlářská jsme si vcelku s přehledem poradily 4:1. Už v průběhu těchto zápasů bylo jasné, že rozhodující boj o vítězství bude mezi Jaroškou a námi. Tým Jarošky měl celou první ,,lajnu“ sestavenou s hráček Bulldogs, ale i náš tým měl skvělé a zkušené hráčky doplněné bojovnými sporťačkami z jiných sportů a skvělými brankářkami… O jasné dominanci finálových týmů hovořilo také jejich skóre z dosavadních zápasů: Křenka 16:3, Jaroška dokonce 17:0 a tak se dal očekávat napínavý souboj.

Naše florbalistky zaskočily celkem brzy Jarošku prvním gólem a statečně náskok bránily až do 11.minuty, kdy Jaroška vyrovnala. Bohužel během 2 minut přidala ještě jeden gól, finálový výsledek tedy 1:2L

Radost z krásného druhého místa tak byla pochopitelně zastíněna zklamáním z finálové prohry. Pro mě byl ale turnaj nejen krásným sportovním zážitkem, ale také skvělým příslibem na jarní středoškolky, kde to Jarošce rozhodně oplatíme!

 Náš tým: Anička Sládková, Jíťa Nečasová, Terka Slavíčková, Bára Halíčková, Áďa Rydlová, Kája Václavíková, Natálka Lukášová, Áďa Prokešová, Denisa Konečná, Sofi Curran a Lucka Ulbrichová

Nejvěrnější fanynky: Karin Konešová a Edita Setničková

Autor článku: Vlaďka Hudečková