7. 10. 2011

Gymnázium Křenová

Fotbalisté z Křenky byli na středoškolských hrách vynikající

Po skvělém bronzovém úspěchu atletů na poháru Corny zde máme další důvod ke sportovní radosti. Naši studenti zatím na poli středoškolských sportů odvádějí výborné výkony a tentokrát to byla opravdu výsledková bomba. Křenovští fotbalisté získali pro naše gymnázium v tomto odvětví historicky první zlato a vybojovali postup do krajského kola.

Trnitá cesta za titulem začala zápasy ve skupině v úterý 27. 9. 2011 na fotbalovém hřišti v Líšni. Zde jsme nejdříve vydřeli cenné vítězství 1:0 nad chemickou průmyslovkou z Vranovské. První poločas tohoto utkání jsme hráli jen v 10 hráčích a teprve od 2. půlky jsme měli na hřišti kompletní tým. Dále následoval souboj s SOU Bosonožská, což je obávaný a tradiční účastník fotbalových středoškolek s pověstí velice tvrdých hráčů. I tento „špíl“ kluci zvládli bravurně a z nepříznivého stavu 0:1, jsme se nakonec radovali ze zaslouženého vítězství 3:1. Vrcholem úterního  fotbalového snažení týmu Křenky byl zápas tzv. o všechno se Sokolskou, která se stala vítězem další skupiny. Klíč k dalšímu účinkování v turnaji je totiž nemilosrdný. Výhra posouvá „manšaft“ mezi 4 nejúspěšnější školy v Brně, prohra naopak mezi týmy, které končí v šedi a průměru středoškolského fotbalu. Po takticky vyzrálém a bojovném výkonu a také s potřebnou dávkou sportovního štestíčka jsme zvítězili nejtěsnějším rozdílem 1:0 a postoupili do vysněné finálové skupiny.

Tam se spolu s námi probojovaly ještě OA Pionýrská, SOU Jílová a SOU Olomoucká. Hrálo se pátek 30. 9. 2011 systémem každý s každým a zahajovali jsme s Pionýrskou. Po výborném výkonu zasloužené vítězství 2:0 a skvěle jsme vstoupili do finálového klání. V dalším zápase s SOU Jílová si naši vybrali slabší chvilku a prohráli 1:4. Naše medailové a vítězné naděje v tu chvíli hodně vychladly. Celá skupina se pak ale naštěstí totálně zamotala a přinesla nečekané zvraty a výsledky. Pro nás to znamenalo před posledním zápasem s SOU Olomoucká následující. Jakékoli vítězství nám zaručovalo titul, remíza bronz a prohra nepopulární bramborové medaile, tedy 4. místo. Naši borci zápas zvládli naprosto fantasticky a v pohledném a dramatickém závěrečném zápase jsme naprosto zaslouženě vyhráli 2:0 a vybojovali 1. místo.

Všem reprezentantům školy patří velká gratulace a tradiční: „Hoši děkujem…“

Autor článku: Mgr. Igor Pánek

Zatím nebyly vloženy žádné fotky.