21. 12. 2022

Gymnázium Křenová

Podzimní PoŠkole ve znamení studentských a absolventských přednášek

Ke konci září 2022 začal již sedmý ročník Přednáškových úterků PoŠkole. Podzimní cyklus byl věnován z větší části studiu na vysoké škole, o kterém mluvili nejen studenti vysokých škol, ale také naši absolventi.

O studiu biochemie a navazujících aplikacích v lékařských oborech mluvil náš absolvent David Galuška, který je doktorandem na Lékařské fakultě MU. Na toto téma navázali v prosinci i přednášející z Ústavu chemie a biochemie Mendelovy univerzity v Brně.

V listopadu s námi byl PoŠkole absolvent Křenky Dalibor Jirda, který vystudoval Právnickou fakultu MU. Dalibor mluvil se studenty o studiu na Právnické fakultě, ale také o vyhlídkách po studiu vysoké školy.

Setkávání PoŠkole organizovali i naši aktuální studenti. Gabriela Relichová ze 4.C sdílela nejen se seminaristy své zkušenosti z přehlídky odborných prací Středoškolské Odborné Činnosti. Tomáš Daniel Novotný ze 4.A mluvil o poutavé kapitole námořní války - Pronásledování Bismarcka.

Přehled všech přednášek naleznete na https://www.gymkren.cz/aktivity/poskole/ nebo sledujte Instagramový profil poskole_gymkren. Těšíš se co přinese nový rok 2023? Připoj se k nám a organizuj nejen přednáškové úterky PoŠkole!