19. 4. 2023

Gymnázium Křenová

Emoce i velké zlepšení. Baskeťačkám vyvrcholil turnaj

Po sportovní stránce tomu moc nechybělo – skvělé výkony, napětí i místy vyhrocená atmosféra. Ve středu 5. dubna na Křence vyvrcholil dívčí basketbalový turnaj a děvčata ukázala to nejlepší, co v nich je. Nato, že basketbal je poměrně technicky náročný sport, holky předvedly velké zlepšení, vypjaté bitvy a bohužel nechyběla také zranění.

Soutěžní den odstartovaly semifinálové zápasy. Hned ten první mezi 4.B a 3.B začal pěkně od podlahy. Holky do bojů vlétly velmi nabuzené, což po chvilce přineslo poraněné koleno Natálie z 4.B. V zápětí přišlo zranění kotníku Sáry ze 3.B. Zápas byl napínavý až do konce. Nakonec si vítězstvím 17:12 účast ve finálovém duelu zajistila děvčata ze 4.B. Ani druhému semifinále mezi 1.B a 5.A se nevyhnula zranění a i když prvačky bojovaly ze všech sil, z výhry 22:14 se radoval technicky vyzrálejší a starší soupeř.

Do utkání o bronz předvedly raketový nástup holky z 1.B, když těžily hlavně z vysoké úspěšnosti střelby. Jejímu soupeři z 3.B se naopak příliš nedařilo a ačkoli v koncovce mocně finišoval, vítězství 19:10 uhájila 1.B. Bronzové medaile si tak letos zaslouženě odnesly benjamínci finálového dne.

Před 4.B stál ve finále těžký úkol - uhlídat nejlepší střelkyni turnaje. Čtvrťačky se do toho opřely a díky zvolené taktice se jim částečně dařilo držet největší soupeřovu hrozbu na uzdě. Reprezentantky 5.A však ukázaly velkou bojovnost a houževnatost, která ve spojení se suverénním vystoupením Elišky Vondruškové, která se stala nejvýraznější hráčkou celého turnaje, zaslouženě zvítězily 37:20.

Finále i ostatní zápasy jsem si moc užila a myslím, že spokojení byli i fanoušci a hlavně holky na hřišti. Mají být proč. Od října, kdy turnaj započal, jsem totiž na holkách pozorovala postupné zlepšování basketbalových dovedností. Lépe a lépe se uvolňovaly, bránily, prováděly dvojtakt... Jsem také moc ráda, že si i nebaskeťačky mohly vyzkoušet atmosféru a tempo "opravdových" zápasů a už teď se těším na další adrenalinové zážitky!

  VÝSLEDKY FINÁLOVÉHO DNE Semifinále: 4.B X 3.B             12:17 5.A X 1.B             22:14 O třetí místo: 3.B X 1.B             10:19 Finále: 5.A X 4.B             37:20   KONEČNÉ POŘADÍ
  1. 5.A
  2. 4.B
  3. 1.B
  4. 3.B