11. 11. 2022

Gymnázium Křenová

Naši Primáti na 3. místě v oblastním kole pIšQworek

Koncem října se na Gymnáziu Brno, třída Kapitána Jaroše, uskutečnil po dvou letech oblastní piškvorkový turnaj, kterého se účastnili naše 3 týmy reprezentující SŠ a jeden tým v kategorii ZŠ. Týmy reprezentující naši školu tvořilo 18 nejlepších piškvorkářů na škole, kteří své kompetence prokázali ve školním kole.

V kategorii základních škol soutěžilo 23 týmů a soupeření bylo velmi napínavé. Ve finále bojovali naši Primáti ve složení Nela Horáková, Khac Ha Nguyen, Jakub Kříž z 1.A nižšího gymnázia Křenová s týmy ze ZŠ Antonínská. Ve finálovém souboji měli naši Primáti smůlu a nakonec zvítězila Antonka 9B. Pro náš tým to byl i přesto úspěšný turnaj, z kterého si tým z 1.A odnáší bronzovou medaili. 

V době kdy se odehrávaly střetnutí u základních škol, tak i u středoškoláků bylo rušno. V bratrovražedném střetnutí byla Jaroška 3 vyřazena z turnaje týmem svých spolužáků z týmu Jaroška 4. Náš tým Křenka A (L. Kapinus 6.A, A. Vavroušková 4.E, A. Horáková 2.C, P. Smílek 4.C, M. Šikl .A) získal dokonalé 6. místo. Stejně jako u základních škol, tak i u gymnázií zůstal ve finále náš tým 4B C5 99 65 6E 6B 61  sám proti trojnásobné přesile, tentokrát z Jarošky. V závěrečných soubojích náš tým 4B C5 99 65 6E 6B 61 ve složení J. Zbončák 2.B, L. Zaduban 5.A, J. Sochor 6.A, J. Makovský 5.A, O. Buňka 6.A získal v oblastním kole 3. místo.