30. 9. 2022

Gymnázium Křenová

Školní kolo pIšQworek

Ve čtvrtek 29. září 2022 se konalo školní kolo piškvorkového turnaje, které je přípravou pro oblastní kolo 31.10.2022 na Gymnáziu Brno, tř. Kpt. Jaroše, p.o. Účast studentů byla opět velká. Turnaje se účastnilo 42 hráčů, ale chyběli dva nejlepší hráči z minulého roku - zlatý piškvorkář Jakub Radim Zbončák, 2.B, a stříbrný Lukáš Kapinus, 6.A.

Školní kolo se skládalo z duelů řízených šachovým programem, který vybíral jednotlivé dvojice na základě podobného bodového skóre opřeného i o obtížnost jeho spoluhráčů. Ke konci soutěže se turnaje protahovaly vzhledem podobné obtížnosti spoluhráčů. Překvapením turnaje byli hráči 1.A, kteří se často vyrovnali svým zkušeným soupěřům. V příštím roce bude zajímavé sledovat hráče Khac Ha Nguyen, 1.A, který šlape prvním třem nejlepším na paty.

Nejlepším hráčem piškvorek pro rok 2022 se stal Jakub Sochor, 6.A, který neprohrál ani jeden duel. O druhé a třetí místo bojoval Jiří Makovský, 5.A, s Ondřejem Buňkou, 6.A. Oba měli stejné bodové skóre, ale o pořadí rozhodlo doplňkové kritérium, tzv. „buchholz“, které zohledňuje kvalitu soupeřů, s nimiž hráči hráli. Druhé místo získal Jiří Makovský. Prvních 10 nejlepších studentů je v následující tabulce.

Prvních patnáct hráčů naší školy vytvoří tři týmy, které budou reprezentovat naši školu v oblastním kole na Jarošce 31.10.2022. Věříme, že budou mít naši reprezentanti na Jarošce štěstí a udrží si dobrou formu pro zisk nominace do krajského kola.

Pořadí Jméno Třída
1. Jakub Sochor 6.A
2. Jiří Makovský 5.A
3. Ondřej Buňka 6.A
4. Khac Ha Nguyen 1.A
5. Aneta Vavroušková 4.E
6. Amálie Horáková 2.C
7. Pavel Smílek 4.C
8. Lukáš Zaduban 5.A
9. Barbora Forštová 3.D
10. Nela Horáková 1.A