3. 4. 2024

Pavla Paříková

Král Křenka Cupu dopanoval. Sesadilo ho nadšené duo z 2. C

Jeden ze sportovních zlatých hřebů roku měl vyvrcholení, ze kterého šel mráz po zádech. Ve finále volejbalového Křenka Cupu proti sobě stanuly nejfavorizovanější dvojice a bitva titánů nabídla rozbouřené tělocvičně třísetové drama, které rozhodla napínavá koncovka. Ta určila, že dvanáctinásobného šampiona tradiční akce Igora Pánka sesadila z trůnu ambiciózní dvojice v čele s další tělocvikářkou Hanou Vymazalovou.

Boje ve skupinách už 24. ročníku Křenka Cupu začaly ve středu 27. března pěkně zostra. Kvalita týmů byla letos opravdu vysoká, tudíž byla k vidění řada zajímavých a vyhrocených duelů. Po těchto kláních se ve vrchním pavouku mezi sebou utkaly první a druhé týmy ze skupin, zatímco ostatní dua si to rozdala ve spodním pavouku o umístění. V něm byla nejúspěšnější Veronika Míčová s parťákem Štěpánem Skýbou z 2. E.

První zápas, který poprvé řádně podrásal nervy diváků, bylo čtvrtfinále mezi Tomášem Stolaříkem s Jolanou Bělušovou ze 4. D a Janem Kaplanem se Zuzanou Žáčkovou z 1. C. Utkání dospělo až do neuvěřitelně vyrovnaného tiebreaku, který nakonec ovládla dvojice z prvního ročníku. První semifinále pak sice nabídlo vcelku jasný průběh, ale zato krásnou podívanou. V ní ve dvou setech přehrála dvojka Hana Vymazalová a Marek Roběš z 2. C Milana Pitáka s Jitkou Provazníkovou z 2. B. To druhé semifinále trvalo sice jen dva sety, zato bylo o mnoho dramatičtější. Dvojice z 1. C (Žáčková, Kaplan) totiž houževnatě vzdorovala favoritovi Pánkovi s Terezou Chládkovou z 2. D. Diváci v naplněné hale si užívali notně vyhecovaný a napínavý duel, jenž vyzněl pro dvojici v čele s jasně nejúspěšnějším hráčem historie Křenka Cupu Pánkem.

Neuvěřitelný obrat se pak odehrál v utkání o bronz, který rozhodoval až třetí set. V něm měla nejprve navrch dvojka v čele s Kaplanem, bojovníci s kapitánem Pitákem se však nevzdali a důležitý souboj několika úspěšnými míči za ryku nadšených fanoušků rozhodli ve svůj prospěch. Finále pak nebyla bitva, ale válka! Pánkova dvojka vyhrála první set a zdálo se, že si zkušený lišák opět svou vytouženou kořist nenechá vzít. Duo na druhé straně však bylo proti, ovládlo druhý set a dotáhlo utkání do infarktového závěru. V něm byli o trochu šťastnější Vymazalová s Robešem a pro letošní rok si tak mohou říkat volejbaloví králové Křenky.

Turnaj se, ostatně jako vždy, vyvedl nadmíru, psychicky jsme si trochu odpočali od učení a už teď s netrpělivostí vyhlížíme 25. ročník Křenka Cupu!

 

Výsledky KřenkaCupu

1.     2. C – Vymazalová, Roběš

2.     2. D – Pánek, Chládková

3.     2. B – Piták, Provazníková

Pavla Paříková