30. 11. 2023

Pavla Paříková

Holky Křenku podržely. Badmintonisté podruhé v řadě ovládli výstaviště

Ve sportu platí rčení, že něco obhájit je mnohem těžší než něco vyhrát. A přesně to se podařilo badmintonistům z Křenky. Naši studenti si podruhé v řadě podmanili turnaj O pohár Petra Koukala. Náš smíšený tým se opíral zejména o tahounky ze čtvrťáku Karolínu a Terku, které se tak při své poslední účasti na turnaji rozloučily tím nejlepším způsobem. Holky pak skvěle podpořili Matyáš a Marek, který jako jediný z týmu nepatřil mezi závodní hráče.

Klání se v pátek 24. listopadu tradičně odehrálo jako součást festivalu Sport Life! a účastnilo se ho šest vybraných týmů, které se nejdřív utkaly ve dvou základních skupinách. V prvním zápase na nás čekalo Biskupské gymnázium. Všech pět jednotlivých utkání bylo kvalitních a vcelku napínavých, naše sestava si však počínala velmi suverénně a pohlídala si bezproblémovou výhru. Druhý duel ve skupině byl jen formalita, neboť naši hráči zúročili své zkušenosti a hladce dokráčeli k výhře nad týmem z Cyrilometodějského gymnázia a k pohodlnému postupu do finále.

V něm na nás čekala Jaroška s šikovnými kluky, v jejichž čele stál opravdový bombarďák. Tým tedy musely podržet holky, které zvládly obě utkání a rozhodovalo se tak v mixech. Maty s Kájou se drželi domluvené taktiky a díky tomu relativně v poklidu zvítězili. Podruhé za sebou tak byl krásný pohár náš a my si mohli naplno užít vítěznou náladu. Celému týmu moc děkuji, všichni hráli skvěle a v týmu vládla ta správná předvánoční pohoda!

Sestava týmu:

Tereza Boháčová 4. B, Marek Jüttner 4. D, Karolína Sedláková 4. D, Matyáš Dufek 4. A

Pavla Paříková