29. 11. 2023

Pavla Paříková

Favorité Studentské laťky obstáli. Museli předvést výkony na hranici rekordů

Za takovou úroveň by se nemusel stydět ani ryze atletický mítink. Studentská laťka opět nabídla špičkové výškařské výkony, které by rozhodně obstály i mezi specialisty. I když zůstaly letos školní rekordy nepokořeny, chleba se lámal na závratných výškách. Nezklamalo ani jako obvykle velmi bouřlivé křenkovské publikum, které náležitě ocenilo každý zdařený pokus.

V mladší kategorii dívek ve čtvrtek 16. listopadu jasně dominovala Barbora Lužná z 2. A, která nedala soupeřkám šanci a s výkonem 154 centimetrů by i ve starší kategorii brala druhé místo. Barča vedle slušné techniky přechodu přes laťku těžila ze své výšky a mohutného odrazu, který jako specialistka na volejbal často piluje. Mezi mladšími kluky se nejvíce dařilo s výkonem 156 centimetrů Davidu Václavíkovi, který navštěvuje stejnou třídu jako vítězka dívčího klání.

Ve starších kategoriích tentokrát startovala opravdu spousta natěšených výškařů. Do klučičího závodu nastoupilo 31 soutěžících a holky jim zdatně sekundovaly. Stejně jako mezi mladšími dívkami, tak i starší kategorie měla velkou favoritku. A Jitka Nečasová z 2. B, která je i držitelkou školního rekordu 170 centimetrů, svou roli s přehledem zvládla. Talentovaná výškařka specialistka se tentokrát přehoupla přes 167 centimetrů a zaslouženě si odnesla pomyslné zlato. Zkoušela štěstí i na 171 centimetrech, laťka jí ale bohužel zatím odolala. Je však třeba pochválit všechny holky, protože mezi nimi nebyla špatná výškařka a první holky začaly vypadávat až na hranici 140 centimetrů.

I starší kategorie kluků měla parádní úroveň a výkony nad 172 centimetrů, které skočila hned čtveřice závodníků, rozpumpovaly atmosféru v křenkovském chrámu sportu do maxima. O vítězi rozhodla až výška 175 centimetrů, kterou jako jediný zdolal Ondřej Fojtík z 3. D. Ondra pak přidal ještě další tři centimetry a po zásluze se rok může pyšnit titulem Šampion Křenky.

Závod se opět velmi vydařil. Už teď se těším na příští ročník!

Výsledky studentské laťky:

Mladší dívky

1. Barbora Lužná 2. A

2. Valerie Plachá 1. A

3. Lucie Oleksíková 1. A

Starší dívky

1. Jitka Nečasová 2. B

2. Martina Šrotířová 1. E

3. Klára Hanáková 4. B

Mladší kluci

1. David Václavík 2. A

2. Jan Sukup 1. A

3. Matěj Skeřil 1. A

Starší kluci

1. Ondřej Fojtík 3. D

2. Marek Robeš 2. C

3. Joshua Saunders 3. B