8. 11. 2023

Gymnázium Křenová

PIŠQWORKY (OBLASTNÍ KOLO) – TÝM "KADEŘÁBCI" POSTUPUJE DO KRAJE!

Ve dnech 6. a 7. listopadu 2023 se uskutečnilo oblastní kolo v logické hře piškvorky. První den se mezi sebou utkali studenti a studentky základních škol a nižších víceletých gymnázií v prostorách Gymnázia Brno, Vídeňská. Druhý den pak mezi sebou zápolili hráči a hráčky středních škol na půdě Gymnázia Brno, třída Kapitána Jaroše.

Pondělí, šestý listopad, to byl pro nás úspěšný den. Naše gymnázium reprezentovali dva týmy – Kadeřábci (Jakub Kříž, Nela Horáková, Khac Ha Nguyen, všichni 2.A) a Čtiži Bagži (Valerie Plachá, Zuzana Jílková, Viktorie Kosíková, všechny 1.A). Po napínavých soubojích jsme nakonec obsadili dvě místa na bedně. Tým Čtiži Bagži vybojoval pěkné třetí místo a odnesl si bronzovou medaili. Tým Kadeřábci celý turnaj ovládl a stal se mistrem oblastního kola. Získal tak první místo s krásným pohárem, ale hlavně postup do dalšího kola - krajského. Gratulujeme!

V úterý, sedmého listopadu, jsem měli dvě želízka v ohni – Křenkáči (Jiří Makovský, Matyáš Šikl, oba 6.A; Matěj Štěpánek, 4.A; Max Rubina, 4.D; René Bělková, 1.B) a Bobři (Jitka Nečasová, Žofie Lysá, Tomáš Lovecký, Vít Kudla, všichni 2.B; Jakub Valenta, 4.A). V silné konkurenci týmů z Gymnázia Brno, tř. Kapitána Jaroše jsme nakonec získali čtvrté místo pro Křenkáče. Tým Bobři se pak umístil těsně za nimi na pátém místě. Týmy z Jarošky získaly všechny tři první místa, takže jim za rok máme opravdu co vracet.

Zde naleznete odkazy na články:

Pondělí 6. 11. 2023 (ZŠ) zde

Úterý 7. 11. 2023 (SŠ) zde

Moc děkujeme všem našim studentkám a studentům za reprezentaci Křenky!

vypracoval: Tomáš Stolařík