17. 2. 2012

Gymnázium Křenová

Reprezentační ples Gymnázia Křenová

Ples našeho gymnázia proběhl v pátek 17. února 2012 v KC Semilasso a navázal tak na přerušenou tradici školních plesů. A podle všeho úspěšně! Lístky byly vyprodány už několik dní před plesem, po celé škole se o ničem jiném nemluvilo a na samotnou akci se dostavilo tolik lidí, že jsme se trochu báli, aby jim prostory Semilassa stačily. Ale všechny obavy byly liché, protože kulturní centrum se ukázalo jako vhodné a reprezentativní místo – krásné šaty a obleky přítomných se v něm vyjímaly skvěle a celý ples byl velmi slavnostní. Na celkové atmosféře se podíleli všichni přítomní. A že se sešla různorodá skupina plesajících! Byli tu současní studenti snad ze všech ročníků, profesorský sbor byl rovněž hojně zastoupen a krom rodičů se na svou bývalou školu přišli podívat i absolventi. Všichni krásně oblečení, všichni se slavnostní náladou, všichni s napjatým očekáváním.

[pe2-gallery class="gallery alignleft" ] [/pe2-gallery]

Bylo na co čekat, protože organizátoři plesu nám připravili bohatý a různorodý program. Celý večer moderovalo „nezvyklé moderátorské duo student – profesor“. Paní profesorka Waldhansová a Hoai Nam Nguyen nás po celý večer bavili a přispěli tak velkou měrou k vysoké úrovni akce. K poslechu i tanci hrála skupina Na šikmé ploše a hráli opravdu dobře, jedinou vadou na jejich výstupu byla příliš silná hlasitost. Předtančení si připravili manželé Přibylovi, kteří byli šestí na mistrovství světa, a zatančili nám klasické tance. Trošku z jiného soudku bylo vystoupení taneční skupiny Mighty Shake Zastávka, finalistů soutěže Česko Slovensko má talent, kteří ohromili street dancem. Výborná zpěvačka Soňa Konečná nám zazpívala několik známých melodií a velký potlesk si zasloužila jistě právem! Aplaus si zasloužila i chlapecká vokální skupina Flow of Voices, která rozezněla sál anglickými písničkami. Úspěch mělo i diamantové překvapení – do jedné ze sklenic přípitku byl vhozen diamant věnovaný firmou DIC a jeho nálezce se stal jeho šťastným majitelem. Na obnovenou tradici plesů jsme si připili šampaňským a sál tak na chvíli ovládlo cinkání skleniček.

A co by to bylo za ples, kdyby na něm nebyla bohaté velké slosování! Přítomní mohli vyhrát dárkový koš, poukaz na Laser Game nebo třeba slovníky či víkendové pobyty v horském hotelu.

Ples se vydařil, pro naši oktávu je to důstojné rozloučení s gymnáziem. Musím podotknout už jen jedno – plesu by nebylo, nebýt dvou obětavých a skvělých organizátorů – Sáry Al Masany a Petra Šikuly – kteří udělali maximum, aby byl ples hezký a probíhal hladce, a já myslím, že jejich snaha byla korunována úspěchem!

[pe2-gallery class="gallery alignleft" ] [/pe2-gallery]

Autorka článku: Kateřina Sedláčková, 8.A8

Více fotografií naleznete zde.