20. 12. 2012

Gymnázium Křenová

Vánoční turnaj smíšených dvojic v badmintonu

Už v tradičním předvánočním termínu se konal další ročník badmintonového turnaje smíšených dvojic. Tato akce si během pár let vydobyla své pevné místo v našlapaném sportovním kalendáři našeho gymnázia a na žebříčku oblíbenosti se řadí k nejúspěšnějším. Podobně tomu bylo i letos.

Základní část turnaje, která se hraje v 8 skupinách, systémem každý s každým, přinesla nádherné a dramatické sportovní duely, které byly navíc okořeněny výbornou diváckou kulisou.

Do závěrečného play-off postoupilo 16 nejlepších párů z jednotlivých skupin a ve vyřazovací fázi turnaje sportovní kvalita zápasů ještě vzrostla. To stejné bohužel nejde říci divácké podpoře. Vzhledem k tomu,  že vyučování končilo dříve, tak na zápasy čtvrtfinále, semifinále a finále zůstaly na tribunách k lítosti pořadatelů jen nedopité PET láhve, roztažené sítě a tak trošku zoufalé ticho…A to rozhodně atmosféře nejdůležitější fázi turnaje nepřidalo.

Ale ani tak se aktéři rozhodujích bojů nenechali rozhodit a předváděli to nejlepší ze svého herního arzenálu. Jejich mnohdy neskutečné zákroky a výměny sledovali už jen opravdoví  „fajnšmekři“ tohoto krásného sportu. Dalo by se říci, že tak půl na půl z řad studenstva a pedagogického sboru. Loňské vítězství obhájilo duo Martina, Martin ze 3.E, druzí skončili už téměř „veteráni“ turnaje Hanka s Robinem z 8.A8 a na třetí místo se dostalo podle sázkařů největší překvapení turnaje Niki a Ondra z 5.A6. Všem medailistům už tradičně obrovská gratulace, těm studentům, kteří si počkali na finále, zafandili a pomohli vytvořit aspoň malinký „kotel“ veliký dík a veliká pochvala. A naopak těm, kteří se na to lidově řečeno „vyflákli“ obrovská „badmintonová“ důtka!!!      Tak snad ročník 2013 bude co se diváckého zázemí týká o kus lepší, protože letošní sportovní kvalita už i v zápasech ve skupinách byla na výborné úrovni.

A na závěr je asi potřeba si uvědomit, že sport bez diváků není zkrátka to pravé ořechové a pokud něco umíš, tak se s tím chceš před někým předvést. Minimálně před svými spolužáky, jejichž přítomnost na tribunách, hlasité povzbuzování by mělo být ve finálových bojích snad naprostou samozřejmostí.

Autor článku: Mgr. Igor Pánek

[pe2-gallery class="gallery alignleft" ] [/pe2-gallery]
Zatím nebyly vloženy žádné fotky.