13. 3. 2013

Gymnázium Křenová

Školní florbalový turnaj – hoši

Ve středu 13. 3. 2013 (magické datum) proběhla na naší škole vyřazovací část turnaje ve florbalu, pro zasvěcené tzv. play-off.  Osm nejlepších týmů z gymnázia, které postoupily z jednotlivých skupin, bylo nalosováno do 4 čtvrtfinálových dvojic, které mezi sebou svedly většinou velice vyrovnané zápasy.

První utkání proti sobě hrála 2.B4 a 8.A8. Po dramatickém průběhu byli nakonec šťastnějšími hráči z 2.B, kteří zvítězili nejtěsnějším rozdílem 4:3, když bojovným výkonem otočili nepříznivý vývoj zápasu a dostali se do kýženého semifinále. Další dvojici tvořila 3.C4 s 1.C4. Třeťáci z céčka měli vyrovnaný a našlapaný tým a už od začátku play-off byli považováni za mírné favority. Na tomto místě bych si dovolil vyzvednout výkon Petra Janka a gólmana Vítka Kobzy. V některých chvílích utkání to připomínalo „One man show“ právě v podání Petra. Neskutečně lehce obcházel kolem protihráčů a pak buď sám smrtící střelou zakončoval, případně vykouzlil geniální a nečekanou přihrávku, ze které potom skórovali jeho spoluhráči. Prostě „kdo umí, umí“. Ve třetím čtvrtfinále se zrodil snad nejpřekvapivější výsledek, kdy favorizované družstvo 4.D4 podlehlo urputně bojujícím florbalistům z 2.D4. Tady se jen potvrdilo, že favorité nemají vždy na růžích ustláno. No a poslední zápas čtvrtfinále mezi 1.B4 a 4.C4, to bylo hotové drama. Maturanti vyrovnali na 2:2 jednu vteřinu před koncem normální hrací doby a postupujícího musely určit až samostatné nájezdy. Ty měly doslova infarktový průběh. První série 3 penalt z každé strany nic nerozhodla a konečné rozuzlení přinesla až tzv. “náhlá smrt“, kdy byli o něco spokojenější mladí bojovníci z 1.B4 a další tým maturantů se tak poroučel už před branami semifinále.

V tom se utkaly třídy 2.B-3.C a 2.D-1.B. Obě utkání měly nespornou florbalovou kvalitu, ale znovu se bohužel objevila stará bolest zápasů v pozdějších hodinách, kdy na tribunách už zůstávají jen přítelkyně některých hráčů (asi 3 kousky) a dále pár nejvěrnějších fandů…

No a utkání o 3. místo 2.B versus 1.B a samotné finále 3.C proti 2.D nápadně připomínaly duel Evropské ligy Fenerbahce Istanbul – Škoda Plzeň, které se také hrálo před prázdnými tribunami.

Konečné pořadí se nakonec vykrystalizovalo takto:

  1. 3.C4
  2. 2.D4
  3. 2.B4

Medailistům obrovská gratulace a na úplný závěr i velký dík  pořadatelské dvojici Haša-Mikuláštík ze 4.D, kteří svou drobnou mravenčí zákulisní prací přispěli ke zdárnému průběhu celého turnaje. Hoši děkujem!!!

Autor článku Mgr. Igor Pánek
Zatím nebyly vloženy žádné fotky.