16. 6. 2013

Gymnázium Křenová

„Křeni“ vybojovali třetí místo na republikovém finále fyzikální soutěže

POHÁR VĚDY – Nobel 2013 je fyzikální soutěž, která propojuje teoretické znalosti z fyziky s experimenty. Soutěž probíhala během celého školního roku 2012/2013.

Celkově se soutěže zúčastnilo 142 týmů. Do finále 14.–16. června 2013 v Nymburce postoupilo 20 soutěžních týmů z České republiky a dva z Velké Británie. Mezi nimi i tým „Křeni“ z 2. B našeho gymnázia ve složení Veronika Mastíková, Kateřina Seitlová a Petra Eckeltová.

Finálovému kolu předcházela několikaměsíční korespondenční soutěž, ve které týmy řešily čtyř úkoly, od tvorby loga a názvu týmu až po experimentální část, kterou popsaly  a nafotily.Ve finálovém klání představil každý tým čtyři soutěžní experimenty, z nichž jeden prezentoval na podiu před více než stovkou návštěvníků. Zbylé experimenty následně týmy představovaly a obhajovaly na svých soutěžních stáncích před odbornou porotou.

Soutěž vyžadovala značnou dávku odvahy, kreativity, znalostí a praktických dovedností z fyziky.  Ve všech těchto oblastech naše studentky uspěly a umístili se na stupních vítězů. Gratulujeme!!!

[pe2-gallery class="gallery alignleft" ] [/pe2-gallery]

Zatím nebyly vloženy žádné fotky.