13. 5. 2021

Gymnázium Křenová

YPEF místním kolem nekončí!

Již tradičně se naši studenti účastní týmové přírodovědné soutěže YPEF. Letos poprvé jsme nenavštívili Ústav pro hospodářskou úpravu lesů v Brně, ale celá soutěž proběhla pouze formou on-line testu.

Matadorem soutěže byl tým Markéta Protivánková, Lukáš Novotný a Vendula Šilhávová z 5.A. V tomto složení se soutěže zúčastnili již po třetí (Markéta s Lukášem již po páté). To, že v oblasti lesnictví se perfektně orientují, dokazují výsledky i z minulých ročníků, kdy stávali na stupních vítězů, nicméně postup do vyššího kola se jim podařil jen jednou. Letošní ročník byl pro studenty 5.A ročníkem posledním, neboť studenti maturitních ročníků jsou ze soutěže vyloučeni. A jak si naši „lesníci“ vedli? Naprosto úžasně, test prosvištěli s plným počtem bodů a z místního kola jako jediný tým POSTOUPILI do kola regionálního! Moc gratulujeme a přejeme stejně skvělý výsledek i ve vyšším kole.

  1. místo v kategorii starších tým ve složení:
Markéta Protivánková, Lukáš Novotný, Vendula Šilhánová – 5.A

Kategorii mladších reprezentovaly naši školu čtyři týmy! Dna z nich skončily na stupních vítězů! K úžasným výsledkům gratulujeme!

  1. místo tým ve složení:
Lucie Blažková, Adam Husák, Anežka Klangová – 1.A
  1. místo tým ve složení:
Anna Janíková, Jáchym Tomášek, Jan Maňoušek – 2.A

Naši školu dále reprezentovali:

Eliška Pokorná, Anna Cenková a Petr Michálek – 2.A, Laura Gallová, Ester Kocúrková, Mariana Řezníčková – 1.A