30. 6. 2022

Gymnázium Křenová

Premiéra mezitřídního souboje zaměstnala celou školu

Sportovně intelektuální klání se vydařilo. V úterý 28. června na Křence vypukl první ročník bitvy třídních týmů v různých disciplínách a ještě než přejdeme k výsledkům, chci pochválit všechny, kteří se zúčastnili. Celý náš tělocvikářský kabinet moc potěšilo vidět, že se do toho všichni pořádně obuli a makali naplno. Moc si cením těch, kdo se takzvaně nechali překecat a zúčastnili se i disciplín, které je úplně nelákají. Pomohli jste svým třídám a kamarádům a doufám, že jste si to nakonec i užili.

Protože šlo o první ročník, objevily se určité pořadatelské nedostatky, které ale do příštího ročníku určitě vyladíme. Teď už vás ale nebudu dál napínat.

Úplně nejúspěšnější skupinou závodníků se stal tým, kterému se povedlo vyhrát dvě disciplíny, nezúčastnil se volejbalového klání a jeho věkový průměr je o malinko vyšší než ostatních týmů. Celkovým vítězem se stal tým učitelů, kterým moc děkuji, že do toho s námi šli. Mezi třídami obsadila třetí pozici 5.A, která týmového ducha podpořila třídními tričky. Druhé místo si zaslouženě odnáší třída, která nejspíš tajně trénovala na škole v přírodě a tou je 2.A.

Vítězný tým má věkový průměr pro změnu o trochu menší než všechny ostatní třídy a přesto se jim podařilo poprat se se všemi disciplínami naprosto skvěle. Vítězi jsou žáci 1.A.

Ještě se pozastavím u nejrychlejších běžců a běžkyň do schodů. Mezi dívkami si třetí místo vyběhala Sára Fojtíková z 3.E. Druhé místo si svým výkonem zasloužila Nikol Novotná ze 2.A. Nejrychlejší běžkyní se v čase 16,6 stala Sára Kubíková z 2.B.

Mezi běžci se na druhou až čtvrtou příčku vměstnali hned tři borci a to Tadeáš Zahrádka z 2.C, Jan Trutnovský z 5.A a Mikuláš Marek z 1.C. Úplně nejrychlejším běžcem školy, který časem 15 sekund rovných, stanovil nový školní rekord, jež se budeme samozřejmě snažit v příštích ročnících překonat, se stal rychlík ze 4.A Tomáš Vetter.

Všem vítězů gratuluji a těším se na druhý ročník sportovně intelektuálního mezitřídního souboje!