24. 4. 2023

Gymnázium Křenová

KŘENKA CUP: zkušenosti předčily dravé mládí

Zbrusu nový pohár má první majitele. V letošním ročníku volejbalového Křenka Cupu na vítěze nově čekal putovní pohár, o který se strhla velká bitva. Jako každý rok nabídl jeden ze sportovních vrcholů na Křence výbornou a napínovou podívanou, kterou ocenily i nabité tribuny v naší tělocvičně.

Jako obvykle si to smíšené dvojice učitel - žák nejprve rozdaly ve čtyřech základních skupinách, ze kterých první dva páry postoupily do finálového pavouka a zbylé dvojky si to v dolním pavouku rozdaly o celkové umístění.

První semifinále svedlo dohromady duo 4. B pod vedením zkušeného matadora profesora Pánka a červený tým z 1. C pod taktovkou paní profesorky Vymazalové. Červení hráli skvěle a proti favoritovi předvedli napínavou podívanou, která však nakonec vyzněla 2:1 na sety pro starší z družstev. Ambiciózní duo z 1. C však předvedlo svůj potenciál a do budoucna se máme na co těšit. Druhé semifinále obstaralo klání 1. B v čele s panem profesorem Pitákem a čtvrťáky z "céčka", které dirigovala paní profesorka Šudáková. Diváci viděli krásný zápas, který nakonec do vítězství 2:1 na sety dovedla 1. B. Pan profesor Piták se svojí svěřenkyní tak dokázali porazit obhájce titulu. Ti však zaslouží, nejen za výkon ale i za vzorný přístup fair play, pochvalu.

Zápas o třetí místo přinesl vyhrocenou bitvu, ve které slavily triumf zkušenosti před dravým mládím, když si bronz po výhře 2:1 na sety zajistila 4. C. Také vyvrcholení turnaje nakonec patřilo zkušenostem. 1. B sice ještě v prvním setu zdatně vzdorovala favoritovi ze 4. B, ve druhém dějství však již převzalo otěže utkání zkušenější družstvo a pan profesor Pánek si se spoluhráčkou Anetou opět mohl vychutnat triumf v Křenka Cupu. Vedle profesorů je třeba vyzdvihnout obě finalistky Jitku 1. B i Anetu 4. B, které předváděly neskutečné zákroky a svým protějškům v podobě profesorů hru notně ulehčovaly.

Křenka Cup se opět povedl a velký dík patří nejen hráčům za výkony a fanouškům za bouřlivou atmosféru, ale i některým učitelům za to, že do turnaje kvůli své třídě vůbec jdou, ačkoliv volejbal není právě šálek jejich kávy.

VÝSLEDKY KŘENKA CUPU 2023 Semifinále: 1.C x 4.B              1:2 1.B x 4.C              2:1 O třetí místo: 1.C x 4.C              1:2 Finále:                 4.B x 1.B              2:0 Konečné pořadí:
  1. 4.B Novotná, Pánek
  2. 1.B Provazníková, Piták
  3. 4.C Urbánek, Šudáková
  4. 1.C Vymazalová, Robeš