24. 8. 2023

Gymnázium Křenová

Přátelské volejbalové utkání s GYBY

Již několik měsíců zrál záměr výběru nejlepších volejbalistek našeho gymnázia domluvit se s výběrem volejbalistek z Gymnázia Bystrc (tj. GYBY) na sehrání přátelského utkání. Ideálním termínem se stal čtvrtek 29.6.2023, tzn. po maturitních zkouškách, uzavření klasifikace a návratu všech tříd z výletů. Proč si tedy nezpestřit den věnovaný úklidu školy kvalitním sportovním zážitkem?

Ráno jsme přivítaly dívky z GYBY s jejich učitelským doprovodem i malým fanouškovským kotlíkem na naší škole. Naše děvčata nachystala vše potřebné a než tělocvičnu rozpálilo dopolední slunce, začaly se její ochozy zahřívat aktivními podporovateli obou týmů. Buben, skandování, potlesk – Křenová sportu fandit prostě umí.

Šlo sice „pouze“ o přátelské utkání, nicméně oba týmy předvedly parádní výkony. Vždyť také dívčí volejbal z Křenky i GYBY patří tradičně k tomu nejlepšímu, co středoškolský volejbal v Brně (a když přeje štěstí, tak i v Jihomoravském kraji) nabízí! Hrálo se na tři vítězné sety a všechny byly sehrány do vyrovnané a napínavé koncovky. Nakonec za vítězný konec zatáhly holky z GYBY a my jsme jim k výhře 3:1 na sety upřímně pogratulovaly. Věříme, že tým z GYBY budeme moct vyzvat ve školním roce 2023/24 v oficiální středoškolské soutěži a že to tentokrát dotáhneme k vítězství my.

Duší celé akce byla naše kapitánka Lucka Ulbrichová, které patří velký dík nejen za organizaci našeho týmu, ale možná také za založení nové tradice přátelských utkání na konci dalších školních roků v budoucnu. Bylo by to skvělé!

Oběma týmům děkujeme a všem hráčkám přejeme, ať se jim v novém školním roce daří na hřišti i mimo něj.

Autor: Hana Vymazalová