28. 4. 2023

Gymnázium Křenová

Vyždímaly ze sebe maximum. Florbalistkám to stačilo na čtvrté místo

Z holek už víc vymáčknout nešlo. Ačkoli v týmu florbalistek z Křenky moc závodních hráček nefiguruje, děvčata předvedla to nejlepší, co mohla, a ze středoškolského turnaje si nakonec odvezla nepopulární čtvrté místo.

Dlouho odkládaný podnik se uskutečnil ve čtvrtek 20. dubna a naše soupeře ve tříčlenné základní skupině představovala Střední zdravotnická škola Merhautova a Bezpečnostně právní akademie Brno. Hned první duel proti budoucím zdravotnicím ukázal, že soupeři budou velmi vyrovnaní. Naše sestava bleskově udeřila hned v první minutě, a po velmi vyrovnaném boji náš úvodní sok krásným gólem vyrovnal na konečných a popravdě spravedlivých 1:1.

Ve druhém utkání na nás čekaly tradičné tvrdé florbalistky z BPA. Naše holky se však agresivní hrou nenechaly rozhodit a dovedly zápas k bezbrankové remíze. O našem osudu ve skupině tak rozhodlo vzájemné střetnutí našich soupeřů. V něm BPA porazilo Merhautku, což nás odsoudilo k boji o bronzové medaile. V něm nám v cestě stály opět zdravotnice, tentokrát z Jaselské, které ve druhé tříčlenné skupině skončily taktéž na druhé pozici. K viděná byla pohledná, napínavá a opět vyrovnaná hra, o něco větší kvalitu však nakonec ukázal soupeř, který nás porazil 2:0.

I když na nás zbylo čtvrté místo, jsem na holky pyšná. Profi tým Terka, Natka, Kája + brankářka Áda perlily a k nim se přidaly neflorbalistky, které ze sebe vydaly maximum. Doslova jsem zírala, jak rychle holky chytly florbalové návyky a dokázaly se bojovností vyrovnat zkušenějším soupeřkám. Když budeme takhle pokračovat, věřím, že brzy přijde i florbalová medaile!

Výsledky ve skupině: Křenka - SZŠ Merhautova             1:1 Křenka - BPA Brno                         0:0   O třetí místo: Křenka - SZŠ Jaselská                     0:2