1. 12. 2022

Gymnázium Křenová

Volejbalisté Křenky na středoškolkách 2022 vyválčili bronz…

Od historického republikového vítězství našich borců nad vysokou sítí už uplynula pěkná řádka let. Nutno říci že medailová umístění v tomto  sportu se nám poslední dobou  docela velkým obloukem vyhýbala. To vše se mohlo změnit právě letos 22.11. 2022 v hale na GML, kde se soutěž konala. Loni jsme přesně na tomto místě a přibližně ve stejnou dobu zanechali docela výraznou stopu, ale bohužel bez medailové třešničky a byly z toho tehdy jen brambory,takže nepopulární 4. místo.

V tomto roce jsme už ale udeřili  opravdu naplno. Nejprve jsme v základní skupině sehráli velmi kvalitní zápas s nesmírně těžkým soupeřem z Kudelky a bohužel po boji prohráli  0:2 na sety. Naše kluky to ale vůbec nevykolejilo a hned ve druhém utkání jsme si doslova pochutnali jako na dopolední svačince  na gymnáziu z Bystrce. Byla to sice  nahecovaná partička nadšených bojovníků, ale na křenovskou kvalitu to rozhodně stačit nemohlo. Následovalo pohodlné vítězství 2:0, které nám zaručovalo postup do finálové čtyřky společně s favority z průmyslové školy Kudelova.

Z druhé skupiny postoupili domácí hráči a obávaný soupeř gymnázium Vídeňská. Herní systém turnaje byl nastaven tak, že závěrečné boje se hrály způsobem každý s každým, ale prohraný zápas s postupujícím rivalem ze skupiny se už bohužel pro nás započítával. Neměli jsme tedy už moc co ztratit a hned na úvod nás navíc čekal těžký duel s domácími reprezentanty. Tento zápas se nám neskutečně povedl a ukázal, co znamená ve volejbale a v podstatě v každé míčové hře psychika a týmový duch manšaftu. Vstup do prvního setu se nám extra nepovedl a i když jsme bojovali a dřeli jak koně, tak bohužel stav na ukazateli hovořil zhruba uprostřed setu jasně proti nám (8:15). Od tohoto stavu se ale začaly dít v místní tělocvičně velké věci. Křenka zpřesnila hru a bod po bodu jsme byli lepší a lepší. Začalo se nám  téměř vše dařit a parní  lokomotiva made in Křenová 36 těžce přitopila pod kotlem. Domácí publikum postupně přestalo chápat, kam se vytratila suverenita jejich hráčů a naopak naše sestava začalo nenápadně dominovat. Ve sportovním slangu se tomu říká, že se dostaneš na vlnuJ, kde je třeba vydržet co nejdéle, sázet bod po bodu a soupeře  postupně dostat ke dnu. To se nám nakonec podařilo, set jsme famózně a  nečekaně otočili a zakončili za stavu 25:23 už klasickým pokřikem Vamos Křenka.

Plavba na volejbalové vlně se nám poměrně zalíbila a i celý druhý set jsme byli o kousek dopředu a hlavně jsme si zápas krásně užívali. Staré dobré pravidlo říká, že když ti něco jde a k tomu ještě vyhráváš, tak tě to prostě musí i bavit. A o tom tak trošku amatérský sport ještě doufám je a nějakou dobu i bude. No doping, no money jen čistý poctivý volejbal!!!!

Poslední zápas s Vídeňkou jsme už tak suverénně bohužel nezvládli a odešli zklamaní a na štítě. Po sečtení bodů a  i prohraných a vyhraných setů, jsme nakonec vybojovali krásný bronz a místního favorita z GML jsme odsoudili do role „bramborářů“…Kluci si zaslouží pochvalu za výbornou reprezentaci školy a na úplný závěr ještě sestava.

Jádro týmu utvořili profíci David Urbánek(4.C), Štěpán Skýba(1.E ), Marek Robeš(1.C) a dále kvalitní hobíci Vojtěch Konečný(4.B), Martin Jiřikovský(3.C), Martin Jirkuv (4.E) Filip Gáč(4.C), Karel Christiano Darolík (4.D) a Tomáš Manner (4.D)....Hoši děkujem!!!