16. 11. 2022

Gymnázium Křenová

Sportovci z Křenky vybojovali zlato na poháru Petra Koukala

Do turnaje jsme nešli s velkým očekáváním, o to víc nás překvapil výsledek. Každoroční klání středních škol v badmintonu při veletrhu SPORT Life jsme totiž po dlouhé době vyhráli! O triumf se postarala hlavně silná dívčí dvojka z Křenky Terka Boháčková a Kája Sedláková, která za celý turnaj, jenž nese název o pohár Petra Koukala, neztratila ani jeden zápas a své soupeře doslova drtila.

V pátek 4. listopadu jsme nejprve narazili na Gymnázium Matyáše Lercha, které jsme přehráli 3:2 na zápasy. Každý duel přitom tvořil singl holek a kluků, holčičí a klučičí čtyřhra a závěr obstarala smíšená čtyřhra. Výhra nad GML nás katapultovala do finále proti Gymnáziu Řečkovice, jenž jsme zdolali stejným výsledkem jako GML. Ceněný pohár tak byl náš a bude zdobit chodbu naší školy!

Turnaj jsme si jako vždy užili. Vedle sportovního zápolení jsme stihli okouknout i program veletrhu. Mohli jsme si tak vyzkoušet řadu jiných disciplín, nebo se na ně alespoň kouknout. Dopoledne na výstavišti bylo moc fajn, dobře jsme si zahráli a já děkuji všem zúčastněným za dobrou reprezentaci Křenky.

Celkové výsledky:
  1. Gymnázium Křenová
  2. Gymnázium Řečkovice
  3. Gymnázium Matyáše Lercha
  4. Obchodní akademie ELDO
Sestava Křenky: Tereza Boháčková 3.B, Karolína Sedláková 3.D, Martin Vévoda 4.D, Jiří Makovský 5.A