25. 10. 2022

Gymnázium Křenová

Středoškolky v basketu

Od začátku přípravy na tyto středoškolky bylo jasné, že nemůžeme mít v turnaji moc velké ambice vzhledem k malému počtu zkušených baskeťaček na Křence. Přesto mě moc potěšilo, s jakým elánem přistoupil náš tým k přípravě a to nejen aktivní hráčky, ale také holky, které si na basket ,,odskočily“ ze svých sportů.

A tak jsme vyrazily 20.10. na GML, kde turnaj probíhal. Ve skupině jsme měly odehrát zápas proti Jarošce a Slovaňáku. Tým Slovaňáku byl ,,našlapaný“ hráčka mi z KP a jak se brzy ukázalo, byl samozřejmě herně úplně někde jinde než my. Ale myslím, že jsme se alespoň postaraly o nejzajímavější závěr zápasu, který by byl ozdobou i ve zpravodajství NBA. Byl to náš první zápas proti klasickému rivalovi z Jarošky. Zápas byl poměrně vyrovnaný, asi 3 minuty před koncem nad námi soupeř vedl o 7 bodů. To se však podařilo holkám dohnat a 10 sekund před koncem bylo skóre 21:24 pro Jarošku. Křenka ale ještě neřekla poslední slovo. Naší skvělé rozehrávačce Klárce Trávníčkové se totiž podařilo trefit trojku, 24:24. Už jsem přemýšlela o prodloužení, když hráčka s Jarošky vyhodila z pod koše, nahrála spoluhráčce a ta téměř zároveň s klaksonem hodila míč asi 5 metrů před půlící čárou směrem ke koši a naprosto neuvěřitelně se trefila!

Ještě taková vtipná perlička: v tomto zápase jsme měly půjčené náhradní dresy od GML, protože jsme byly oba týmy v modrém, a tak nám domácí diváci asi 5 minut fandili v domnění, že jsme jejich tým😊 Z turnaje jsme si teda neodnesly žádnou výhru, ale rozhodně jsme předvedly nejlepší, co bylo v našich silách, ať už obětavé basketbalistky nebo ostatní neméně bojovné hráčky… Holky, díky za vaši píli a super reprezentaci Křenky.

Vlaďka Hudečková

Naše sestava: Eliška Vondrušková 5.A, Klárka Trávníčková 1.D, Terka Vondrušková 2.B, Barča Halíčková 2.B, Terka Slavíčková 3.C, Adélka Rybková 1.D, Adélka Borkovcová 4.A, Klárka Gebhardtová 4.A, Anika Alexová 1.E, Natálka Jeschke 4.B, Terka Zalabová 1.E