14. 10. 2022

Gymnázium Křenová

Rozhodl detail. Vytrvalkyně sahaly po postupu na republiku.

Křenka byla krůček od nečekaného sportovního veleúspěchu. Družstvo přespolních běžkyň v krajském finále sahalo po postupu na republikový šampionát, který mu smolně unikl doslova mezi prsty. O postupujícím mezi českou elitu totiž rozhodovalo až pořadí čtvrté závodnice v cíli a v něm byla Křenka bohužel o chlup horší.

Vezmeme to však pěkně popořádku. Nejprve totiž naše škola už tradičně uspořádala v úterý 4. října městské kolo. V Lužánkách nás přivítalo krásné počasí a také na první pohled velmi slušná konkurence. S ní to měli velmi těžké kluci z Křenky, kteří ve svém týmu neměli žádného zaměřením vytrvalce. Bez toho bohužel nemohli myslet na nejvyšší příčky. I tak ostudu rozhodně neudělali, když se největší oporou stal cyklista Kryštof Friedl z 1.B, jenž dopomohl k šesté pozici.

Ani mezi dívkami jsme neměli přehnané ambice. Náš tým totiž postihla velká marodka a zaskakovat tak muselo duo z 3.A Hanča a Julča. Obě se konfrontace s nejlepšími brněnským středoškolskými běžkyněmi obávaly, zaběhly však skvěle! I díky druhému místu Zuzky Smejkalové a hlavně vyrovnanosti výsledků jsme měli nejnižší součet umístění a radovali se z postupu do krajského finále.

To se opět pod taktovkou Křenky odehrálo hned v pátek 7. října a my k němu vzhlíželi s jistým očekáváním. Náš tým totiž posílily Romana Matýšková ze 4.B a Andy Němcová z 5.A. Závody si pak přišla i nanečisto zkusit houževnatá Lada Vyorálková z 6.A. Holky v závodě bojovaly na maximum a už jsme si pomalu začínaly brousit zuby na postup na republiku ve Žďáru nad Sázavou. Součet čtyř našich umístění byl výborných 25, ukázalo se však, že stejný výsledek předvedl i celek z Blanska. Rozhodnout tak muselo až pořadí čtvrté běžkyně, které měl k naší smůle soupeř bohužel o něco lepší. Jeho závodnice se totiž umístila na deváté příčce, kdežto naše na dvanácté.

Holky tak z prosluněných Lužánek nakonec odcházely z druhého místa zklamané, což mne moc mrzí. Ze svého představení totiž mohou mít radost, předvedly skvělý výkon, za který jim za celou školu patří dík…

Holky: Smejkalová Zuzana 4.E, Havelková Lucie 1.C, Darmovzalová Anna 2.B, Kratochvilová Eva 3.B, Matýšková Romana 4. B, Němcová Andrea 5.A, Kopecká Hana 3.A, Kuncová Julie 3.A.

Kluci: Čechovský Štěpán 6.A, Blažek Radim  4.C, Roznos Adam 4.E, Helbich Jonáš Heřman 3.B, Erida Daniel 3.D, Friedl Kryštof 1.B, Nataniel Doležel 3.B