29. 9. 2022

Gymnázium Křenová

Atletické tažení holek z Křenky

Nejdříve to vypadalo, že se Středoškolského atletického poháru vůbec nezúčastníme. Atletky ze 4. E Zuzka a Barča se však rozhodly, že po covidové přestávce si účast nemůžeme nechat ujít. Nakonec den před závodem daly dohromady tým a 21. 9. jsme vyrazily na stadion na Palačáku.

Tady začalo být brzy jasné, že tam nejsme jen do počtu, ale že se chceme poprat o 3 postupová místa do krajského kola. Holky předváděly skvělé výkony ve svých disciplínách, za které získávaly cenné body pro tým. Za zmínku jistě stojí výkony Terky, Zuzky a Jitky, kdy každá přispěla do celkového skóre více než 1200 body. Ale také Verča, Romča, Barča, Áďa a Eva bojovaly ze všech svých sil. A tak jsme s napětím čekaly na výsledky. Čtvrté místo za GML, BPA a Jaroškou bylo velké zklamání! Naštěstí opět zaúřadovaly zkušené atletky Zuzka a Barča, kterým se výsledek po tak kvalitních výkonech nezdál. Cestou domů přepočítaly body a zjistily, že nás organizátoři omylem připravili skoro o 1 000 bodů! A tak změna: 3. místo Křenka a hurá do Břeclavi.

Do krajského kola jsme musely malinko změnit sestavu. Posílily nás Natálka a Lucka, ale bohužel onemocněly velké opory týmu Jitka a Andrea Němcová a tak bylo jasné, že v Břeclavi už do celkového pořadí nezasáhneme. Přesto mě náš skromný sedmičlenný tým nadchl svým nasazením a elánem s jakým k závodu přistoupil. Za naprosto příšerného počasí holky běhaly v dešti, skákaly do mokrého písku nebo vodou nasáklé výškařské žíněnky, vrhaly koulí obalenou blátem…

Naše 6. místo mi proto přineslo úplně stejnou radost, jako kdybychom závody vyhrály Holky, moc díky za vzornou reprezentaci Křenky.

Náš tým: Zuzka Smejkalová 4.E, Barča Zahradníková 4.E, Terka Slavíčková 3.C, Áďa Šimandlová 4.B, Romča Matýšková 4.B, Natálka Skácelová 4.D, Jitka Nečasová 1.B, Lucka Havelková 1.C, Verča Štenclová 3.B , Eva Kratochvílová 3.B