13. 4. 2022

Gymnázium Křenová

Matadorky ze 4. B ovládly finálový den ve florbale

Emoce, vášeň, napětí. Tělocvična Křenky opět po čase ožila vypjatými sportovními boji. V úterý 5. dubna totiž vyvrcholil florbalový turnaj, který odstartoval už v říjnu minulého roku. Přes zimu holky ze všech tříd sváděly neúprosné řežby, které obvykle doprovázela bouřlivá atmosféra v pověstném kotli na ochozu velké tělocvičny. Prestiži turnaje neubral ani fakt, že ho několikrát přerušily kovidové výpadky napříč všemi týmy.

Do závěrečných bitev se probojovaly celky 4. B, 3. E, 2. B a 2. C. Obě semifinále přinesla pravé sportovní drama. Oba duely totiž rozhodlo až prodloužení. V prvním semifinále změřily síly holky ze 4. B s děvčaty ze 3. E. Vyrovnané utkání skončilo 1:1 a o výhře 2:1 nejstarších florbalistek zlatý gól v prodloužení. Stejné vyústění mělo i druhé semifinále. Obě třídy druhaček si nedaly nic zadarmo a v obou týmech vynikaly důležité individuality. 2. B táhla Karin Konešová a její soupeřky zase skvělá Tereza Slavíčková. Právě druhá jmenovaná strhla v prodloužení vítězství na stranu svého týmu při hře tři na tři, když po základní hrací době bylo skóre vyrovnané 2:2.

O medailích pak rozhodovala závěrečná utkání, která sice už nebyla tak dramatická, to ovšem neubralo na jejich kráse. V duelu o třetí pozici uspěla 2. B, která si 3:1 poradila s rivalkami ze 3. E. Bitva o titul florbalových šampionek Křenky pak přinesla řadu gólů. Z výhry 7:4 se nakonec zaslouženě radovaly matadorky ze 4. B, které přestřílely 2. C. Vítězky prošly hladce celým turnajem a nejen že měly ve svém středu nadprůměrnou hráčku Veroniku Němcovou, ale celý tým vynikal svou florbalovostí a bojovností. Hlavně tyto atributy jim vynesly nejcennější kov.

Z celého turnaje neměli radost jen hráčky a diváci, ale zahřál na duši také kompletní kabinet tělesné výchovy. Na všech hráčkách totiž bylo vidět velké zlepšení a zejména urputná bojovnost, která ke sportu patří! Proto všem zúčastněným patří díky za pěknou podívanou a už se těšíme na další krásné sportovní zážitky...

Výsledky finálového dne turnaje florbalistek:

  1. semifinále  4.B x 3.E    2:1 po prodloužení
  2. semifinále  2.B x 2.C     2:3 po prodloužení
O 3. místo       2.Bx3.E       3:1

Finále              4.Bx2.C       7:4

Konečné pořadí turnaje:

  1. 4.B
  2. 2.C
  3. 2.B
  4. 3.E