21. 10. 2021

Gymnázium Křenová

Přespolák v Lužánkách? Do kraje daleko, ale Křenka dřela jako vždy

Konečně jsme se dočkali! Covidová epidemie stopla nejen některé služby a průmysl, ale na pěkně dlouhou dobu i školní sport. Nekonečnou pauzu v úterý 12. října rázně ukončily středoškolky v přespolním běhu, které hrdě už dlouhou dobu pořádá právě naše škola.

Do závodu v pěkně prochladlých Lužánkách jsme nevstupovali s velkými ambicemi. Tým holek ani kluků neměl ve svém středu vyloženě vytrvalecké specialisty, a to při brněnské konkurenci obvykle na přední příčky nestačí. V modrých barvách Křenky se však i tak představili (ostatně jako vždy) všesportovní talenti.

Dámský tým se ještě před startem musel vypořádat s velkou ztrátou. Hned dvojice našich reprezentantek absentovala ze zdravotních důvodů. Ostatní holky ale nesložily zbraně a dřely ze všech sil. Tím si vysloužily umístění ve středu startovního pole. Obsadily třetí místo ze šesti startujících družstev.

Kluci museli bojovat v o něco větší konkurencí a také oni se s nástrahami klikatých zatáček nejznámějšího brněnského parku poprali se ctí. Celý tým táhl vysloužilý běžec Filip Martin ze 4.C, který v početném startovním poli obsadil výborné čtvrté místo. Klukům pak i jeho výkon stačil na šestou pozici z deseti týmů.

Na postup do kraje, kam postoupilo vždy pouze vítězné družstvo, to sice nestačilo, ale všichni běžci z Křenky zaslouží pochvalu za reprezentaci naší školy. Určitě si to vynahradíme na jiných závodech!!!

Pořadí družstev - holky: 1. Bezp. – pr. akademie, 2. BiGy, 3. Křenka

Pořadí družstev - kluci: 1. Bezp. – pr. akademie, 2. BiGy, GML, … 6. Křenka

Sestava Křenky – holky: Němcová Andrea 4.A, Šimandlová Adéla 3.B, Kubíková Sára 2.B, Štenclová Veronika 2.B, Matýšková Romana 3.B

Sestava Křenky –kluci: Tesař Libor 3.B, Javůrek Filip 6.A, Drobek Filip 6.A, Tomášek Jáchym 3.A, Martin Filip 4.C, Vašíček Michal 4.D

 

Zatím nebyly vloženy žádné fotky.