2. 2. 2020

Gymnázium Křenová

Lyžařský kurz v Jánských Lázních

Začátkem ledna se studenti 3.A a 1.D zúčastnili lyžařského kurzu v Jánských Lázních za doprovodu pana profesora Kadeřábka, Šulera, Špačka, Pitáka, Šneidra a paní profesorky Hudečkové. Jako obvykle se kurzu mohli zúčastnit žáci jezdící na lyžích i na snowboardu. Lyžaři byli rozděleni do několika skupin podle jejich úrovně. To od úplných začátečníků, kteří na svahu byli poprvé, až po velmi pokročilé, kteří už pouze tzv. vypilovali techniku. Začínajícím snowboarďákům se bohužel letos nepoštěstilo, protože byla otevřena pouze skupina pro pokročilé.

V den příjezdu se nelyžovalo, ale šlo se na procházku, při které se zároveň pořídily permice. Od následujícího dne se každé ráno všichni nasnídali, oblékli do lyžařského a s lyžemi (snowboardem) v ruce nastoupili do skibusu, který je odvezl až ke kabince. Na svahu se nikdy nezůstávalo celý den, protože se všichni vraceli do hotelu na oběd. Po obědě se všichni vrátili na svah a až do čtyř hodin lyžovali.

Po návratu na hotel byl volný čas, večeře a následně večerní program řízený jedním z profesorů - seznámení se s chováním na sjezdovce, první pomoc od pana zdravotníka nebo rozbor lyžařských výkonů z pořízených videí na sjezdovce. Takto probíhal každý den až na čtvrtek, kdy se všichni vydali na stezku v oblacích. Tento den měly za úkol skupiny studentů vytvořit video nebo divadelní představení na téma Hory. Všechny studentské výtvory se promítaly večer a výborně se u toho bavili studenti i učitelé.

Na pátek byl naplánovaný přesun do Pece pod Sněžkou, který bohužel kvůli počasí nevyšel. Všichni byli s výletem velmi spokojeni a naštěstí jsme se vrátili do Brna bez žádných větších zranění.

Autorka: Hana Krajtlová, 3.A