27. 1. 2020

Gymnázium Křenová

Profesor nebo profesorka roku 2020?

Stejně jako v minulých letech, i letos máte příležitost zvolit si svého profesora - svoji profesorku roku.

Když jsme v roce 2014 vyhlašovali anketu poprvé, přemýšleli jsme, komu bychom v našich studentských letech dali hlas my, kdyby už tehdy anketa existovala. Někdo oceňoval férovost a přísnost, jiný chtěl svým hlasem poděkovat za podporu a přátelství, třetí kantor by vyhrál díky svému vtipu a pohodovosti...

A jak jsme se tak o našich učitelích bavili, to, co naše imaginární hlasy spojovalo, bylo uznání, ocenění, díky, které jsme v našich 16 letech neměli možná odvahu, možná potřebu sdělit našim kantorům přímo.

Kdyby anketa existovala už tehdy, každý z nás by věděl, komu a proč chce svým hlasem projevit sympatie.

Víte to i vy?

Anketa Profesor roku nedává jednoznačný návod, jaká kritéria měl kantor naší školy v roce 2020 splňovat, aby byl vámi studenty zvolen jako ten NEJ. Stejně jako v loňském roce necháváme zcela na vás, který z 60 učitelů našeho gymnázia usedne na putovním trůnu – designovém křesle TON Merano – a ze slavnostního večera si odnese uměleckou vitráž a letos nově i poukaz na wellness pobyt.

Jak tedy na to?

Již od 27. 1. 2020 můžete do formuláře na stránce www.profesorroku.gymkren.cz vložit svůj unikátní kód, který jste získali od svých třídních profesorů, a začít hlasovat.

V prvním kole, které proběhne 27. 1.–10. 2. 2020, nominujete 3 profesory. Tyto nominace se v rámci tříd přepočtou na 3 nej profesory za třídu. Z těchto třídních nominací pak podle jejich celoškolní úspěšnosti vybereme 5 kandidátů, kterým budete moci dát hlas jako jednotlivci v druhém kole, které proběhne 14. 2.-1. 3. 2020.

A teď to důležité – svým hlasováním aktivujete onen unikátní kód, takže na něj získáte studentskou slevu při výběru vstupenek na ples. I letos platí, že současný student gymnázia má pro sebe a svůj doprovod vstupné snížené. Bez hlasování v anketě ale není možné studentskou slevu získat, stejně jako ji není možné uplatnit zpětně po zakoupení vstupenek.

Po vyhlášení toho nebo té NEJ pak na Reprezentačním plese 7. 3. 2020 vylosujeme i jednoho z vás, který získá věcnou cenu. Kdo to bude letos? Máte to ve svých rukách...

Volba v datech

27. 1.-10. 2. 2020 – 1. kolo (hlasujete jako jednotlivci, v rámci tříd vybereme vždy 3 kandidáty s nejvyšším počtem hlasů) 14. 2.-1. 3. 2020 – 2. kolo (hlasování jednotlivců, vybíráte z 5 kandidátů s nejvyšším počtem nominací) 7. 3. 2020 – vyhlášení Profesora roku na Reprezentačním plese Gymnázia Křenová

Váš Klub absolventů