5. 4. 2019

Gymnázium Křenová

Pěvecký sbor byl na kraji stříbrný

Ve čtvrtek 4. 4. 2019 se v KC Semilasso konala Krajská postupová přehlídka středoškolských pěveckých sborů, které se zúčastnil i Pěvecký sbor Gymnázia Křenová.

Povinnou skladbou soutěže byl renesanční polyfonní April is in my mistress face od Thomase Morleyho, pětici písní jsme doplnili pijáckým Tourdionem, lidovou Už ho vedou, Martina, latinskou písní Verbum caro factum est a rytmickou skladbou Gloria z Missa Kenya.

V kategorii středoškolských pěveckých sborů s námi vystupovali i gymnazisté z břeclavského sboru Polyfonia, kteří se stejně jako my umístili ve stříbrném pásmu, a sbor RE-CANTO ze ZUŠ Vyškov, který krajské kolo vyhrál.

Předsedkyně odborné poroty Katarína Duchoňová vyzdvihla souhru našich sboristů se sbormistryní, energii a radost z hudby, která z nás sršela, a stejně jako porotci na Gymnasia Cantant zmínila, že sborový zpěv na jižní Moravě je na velmi vysoké úrovni, takže pokud bychom reprezentovali s naším výkonem kraj jiný, umístili bychom se ve zlatém pásmu s možností postupu do celostátního kola.