18. 12. 2018

Gymnázium Křenová

Stříbro ze SAMC

Začátkem prosince se každoročně můžeme těšit nejen na Mikuláše (i když z toho už většina z nás tak trochu vyrostla), ale také na městské kolo závodu SAMC – což znamená „Soutěžní Aerobic Master Class“. Letos již 20. ročník této soutěže pořádala ve čtvrtek 6.12.2018 tradičně Obchodní akademie Brno, Kotlářská.

Ačkoliv doby největší slávy aerobiku už jsou dávno pryč (čelenky, pletené štulpny a zaříznuté trikoty už na soutěži SAMC opravdu neuvidíte), stále se každý rok setkává 40-50 soutěžících, které (letos by se spíše hodilo slovo „kteří“, neboť mezi soutěžícími děvčaty se objevil i jeden „statečný“) se snaží probojovat ze základního kola do kola finálového a v něm se utkat o medailové pozice. Nejedná se ovšem o nic snadného – základní kolo trvá 45 minut, tempo hudby je neúprosné a sestava náročná na koordinaci i paměť. Ve finále pak lektorka nikoho nešetří – kromě sestavy musejí soutěžící předvést prvky ze sportovního aerobiku – kliky, výkopy, prvky flexibility na zemi … a to vše, pokud možno, s úsměvem na tváři.

Letošního ročníku SAMC se zúčastnily 3 dívky z našeho gymnázia – Kateřina Kulíšková, Monika Procházková a Andrea Karásková. Potěšil nás nejen trochu neskromně očekávaný postup Andrey do finále (přece jen, loňskou vítězku by porota přehlédnout nemusela), ale také premiérový postup Moniky. Za finálové kolo, které absolvovalo 14 soutěžících, musíme obě holky pochválit, neboť si hladce poradily se všemi úskalími finálové sestavy. Andrea potvrdila formu, zúročila hodiny intenzivního tréninku a dosáhla letos na skvělé druhé místo!

Všem třem našim závodnicím gratulujeme a děkujeme za reprezentaci.

Autor: Mgr. Hana Vymazalová