2. 12. 2018

Gymnázium Křenová

111 let Gymnázia Křenová - Den absolventů (s odkazy na fotogalerie)

Gymnázium Křenová slavilo 111 let v plné parádě
Více než 800 gratulantů přišlo na 111. narozeninovou oslavu své alma mater a popřálo jí všechno nejlepší do let budoucích. Na Křenové 36 se totiž 6. října 2018 slavilo ve velkolepém stylu.

Srdcem Dne absolventů, jak se třetí pilíř výročních oslav nazýval, byl školní dvůr, kde vystupovaly absolventské kapely všech generací a kde se bývalí spolužáci se svými kantory setkávali nejčastěji. Neformální prostředí a krásné počasí dotvořily neopakovatelnou atmosféru pro všechna milá setkání a vzpomínání na léta studentská.

Těžištěm akce pak byla reprezentativní výstava historických fotografií jednotlivých ročníků, výstava historických tabel a 111 historických zastavení doplněných obrazovým materiálem. Pro mnohé účastníky byla silným zážitkem slavnostní mše sloužená absolventem školy, brněnským biskupem Pavlem Konzbulem, v kostele na Křenové, která dala celému dni rámec duchovní (a kontext historický). Sami absolventi se pak podíleli i na doprovodném programu ať už vystoupením na některé z přednášek, zajištěním dílčí výstavy, pomocí s přípravami, dary do charitativní sbírky, participací na sportovním nebo hudebním programu atp.

Pomyslnou tečkou za výročními oslavami bude Koncert duchovní hudby, který proběhne 21. 12. ve 20 hodin v kostele na Křenové. I tam se s Vámi rádi potkáme!

Vivat academia, vivant profesores!

Za Klub absolventů

Veronika Waldhansová Video ze Dne absolventů

 

 

Fotografie ze Dne absolventů
1. Martin Kusyn

2. Kristýna Machová

3. Richard Řehulka

4. Daniel Kašík + Barbora Boháčková

5. Fotografie z absolventského fotokoutku