2. 10. 2018

Gymnázium Křenová

Křenka in Wild and Beautiful Devon

V druhém zářijovém týdnu se skupina gymnazistů v čele s paní profesorkou Valentovou a Šudákovou a panem profesorem Martinim vydala do země čajů o páté, ovcí a proměnlivého počasí jinak známé jako Anglie.

První zastávkou bylo městečko na severu Belgie zvané Bruggy, plné křivolakých uliček a malých domečků. Kromě návštěvy muzeí a Belfortské věže s 366 schody a krásným výhledem jsme strávili příjemné odpoledne jezením belgické čokolády, kterou zde měli doslova na každém rohu.

Druhý den za úsvitu jsme vyrazili vstříc anglické kultuře. Prožili jsme skvělý týden v poklidném Devonu na jihozápadě Anglie. Navštívili jsme několik rybářských městeček, prošli se po vřesovištích a nahlédli do nejužší uličky světa ve správním městě celé oblasti, Exeteru. V rámci pobytu v hostitelských hodinách jsme pak při šálku čaje s mlékem mohli potrénovat svou angličtinu.

Poslední den v Anglii jsme strávili v Londýně, navštívili jsme všechny památky, které jsou turistickou nutností, a poté si každý ještě užil města po svém. Třeba návštěvou Čínské čtvrti, která působí jako takový vlastní malý svět uvnitř Londýna. A aby toho nebylo málo, shlédli jsme Londýn i ze samotného London Eye a uzavřeli tak týden plný zážitků. S kufry plnými suvenýrů a příjemně unaveni jsme pak zamířili zpátky do ČR. Po krušné noci strávené na parkovišti u stanice Eurotunelu a celodenní jízdě autobusem jsme pak vystoupili u našeho gymnázia a šťastně se rozutekli domů.

Autoři: Alena Matějáková a Robert Klem, 5.A