29. 1. 2018

Gymnázium Křenová

Křenka zahájila oslavy 111. výročí založení školy ve velkém stylu!

Tři jedničky oné magické stojedenáctky, tři pilíře, na kterých naše škola stojí: studenti - absolventi - profesoři. 1 - 1 - 1. Samy o sobě jsou jedinečné, ale až dohromady tvoří celek, naši školu, naši Křenovou. A právě jim patřilo první z velkých setkání, která se pojí k oslavám 111 let založení Gymnázia Křenová, Výroční plesová noc na Výstavišti Brno. A právě oni se ho účastnili nejen jako diváci, ale i jako jeho tvůrci.

Na programu večera se totiž podíleli jak současní studenti (Vojtěch Bumbálek s partnerkou v rámci předtančení standardních tanců, studenti Karolína Kozubíková, Dita Vysloužilová a Michal Pazdera v předtančení Javorníčku či DJ Pierre B v rámci popůlnoční party), tak naši absolventi (Petr Liška s partnerkou opět standardně ;) nebo DJ Lahvisz jako tečka našeho večera), dohromady pak studenti a absolventi spojili své síly ve free style formaci Křenka CREW. I naši profesoři předvedli své taneční dovednosti - o otevření tanečního parketu se jako každý rok postarali dvojnásobní mistři světa a mnohonásobní mistři ČR ve standardních tancích manželé Přibylovi a svým tradičním skotským programem suverénně okouzlil i profesor Phill Watson.

Taneční parket byl z větší části zaplněn již krátce po půl deváté a intenzita tance vypovídala nejen o tom, že kapela Na šikmé ploše prostě válela, ale i o tom, že když se sejde přes 1200 lidí, kteří prošli Křenkou, můžeme čekat opravdu skvělou party! A kdo nevířil na parketu hlavního sálu, komorně zpíval a tančil v přízemí pavilonu se skvostnou cimbálovou muzikou Friškou, která naplnila nejtajnější představy všech, pro které byl prostor nahoře příliš dravý.

Nicméně nejstěžejněším bodem večera byl ten v oficiálním programu nevyslovený. A ten probíhal všude - v předsálí, u cimbálky v přízemí, u barových stolků... Ano, byla to právě ta setkání; mezi dávnými přáteli a známými, mezi spolužáky i profesory, setkání očekávaná i překvapivá, ale vždy příjemná a plná vzpomínek na školní léta nebo roky po maturitě...

Jakoby sálem podprahově zněla první (pouze první!) sloka Nohavicova Přítele - Jestlipak vzpomínáš si ještě na ten čas? Táhlo nám na 20 a slunce bylo v nás... Měli jsme se krásně - 12. ledna na Výroční plesové noci, i tehdy na Křence...

A děkujeme, že jste byli s námi!

Kompletní fotodokumentaci akce naleznete ve facebookových galeriích našich absolventů Ondřeje Fleka   a Martina Kusyna.