12. 10. 2016

Gymnázium Křenová

Středoškolský atletický pohár Corny

Dne 20.9.2016 se družstva dívek i chlapců z našeho gymnázia zúčastnila středoškolského atletického poháru CORNY 2016. Ačkoliv máme jen několik dívek a chlapců s atletickou minulostí (resp. přítomností), všichni dokázali předvést pěkné výkony.

Celkově se družstvo dívek s dosaženým počtem bodů 6297 umístilo na 5. místě ze 14 zúčastněných, což je ve srovnání s loňským rokem zlepšení o téměř tisíc bodů a posun o čtyři místa směrem k medailovým příčkám. Z výkonů, které nám nejvíce bodově pomohly, stojí za vyzdvihnutí hlavně běh na 800m Aleny Matějákové, která získala v individuální soutěži v této disciplíně bramborovou medaili a zvládla držet krok i s juniorskými reprezentantkami. Výrazně také přispěla ke krásnému třetímu místu naší dívčí štafety. Alča navíc dobře běhá i krátké tratě, takže nám velice pomohla i její rychlá „šedesátka“. O další výrazné bodové zisky se nejvíce zasloužily Lucka Mičánková (běh na 60m), Anička Glozigová (vrh koulí), Terka Zakopalová a Anička Retková (obě běh na 800m) a Danča Resová (skok vysoký).

Družstvo chlapců se umístilo s dosaženým počtem bodů 6865 na 12. místě z 21 zúčastněných, takže nám kluci ostudu rozhodně neudělali. Suverénům z Jílové sice ještě asi nějakou dobu konkurovat nebudou, ale mohli by příští rok atakovat třeba první desítku. Budeme držet palce. :-)

Gratulace a díky patří nejen oběma našim družstvům, ale také dívkám ze 3.A, které pomáhaly v technické četě.

Hana Vymazalová, Igor Pánek

Družstvo dívek: Alena Matějáková, Nicolle Knedlíková, Lucie Mičánková, Veronika Sestrienková, Natálie Horáková, Tereza Zakopalová, Anna Retková, Eliška Miková, Vendula Jemelíková, Daniela Resová, Anna Glozigová

Družstvo chlapců: Jan Šimeček, Jakub Markowski, Lukáš Jandek, Petr Beneš, Jakub Ráčil, Marek Drašar, Ladislav Zápotočný, Vojtěch Fejta, Dan Doleček, David Lankov, Tomáš Horký