6. 11. 2014

Gymnázium Křenová

4.ročník turnaje smíšených družstev v badmintonu „O pohár Petra Koukala“

Ve dnech 6. a 7.11. 2014 se naše gymnázium Křenová zúčastnilo badmintonového turnaje „ O pohár Petra Koukala“ konajícího se v rámci SPORTLife 2014 na brněnském Výstavišti v pavilonu V. Díky tomu měl turnaj velké divácké zastoupení a super atmosféru, která táhla všechny hráče za velkým výkony.

Hrálo se ve dvou věkových kategoriích - mladší (ZŠ) a starší žáci (SŠ).

Ve čtvrtek  6. 11. se do bojů o pohár pustilo naše družstvo starších žáků složeného z šesti hráčů a hráček: Ryba Jan 4.D, Jirda Dalibor 4.A, Vogt Patrik 4.A, Skoupilová Alena 4.C, Nevaříková Zdeňka 6.A, Mikšátková Barbora 5.A.

Výzvu o zjištění, na které škole jsou nejlepší hráči badmintonu, přijalo 9 týmů, což slibovalo dlouhý a urputný boj.

Turnaj byl rozlosován do tří skupin, kde se hrálo systémem každý s každým v pěti disciplínách tedy zápasech, a to ve smíšené čtyřhře, singlu chlapců, singlu dívek, deblu chlapců a deblu dívek. První ze skupiny postoupil dál do finálové skupiny, kde se hrálo o 1. až 3. místo.

V naší základní A. skupině jsme měli za soupeře vylosováno Gym. tř. Kpt. Jaroše a SŠTE Olomoucká. Na náš první zápas jsme čekali asi tři hodiny, než se odehrály skupiny B a C. Nikomu to ale moc nevadilo, protože jsme si alespoň vyzkoušeli různé sportovní aktivity a podívali se na outdorové vybavení, které představovaly firmy v našem pavilonu.

Naším prvním soupeřem v základní skupině byla velmi silně vypadající Jaroška. Po skvělých výkonech celé naší šestice jsme je smetli na zápasy 4:1. Druhý team z Olomoucké dopadl proti nám ještě hůř, porazili jsme je 5:0. Tato dvě vítězství nás poslala do finálové skupiny, kde se utkali CSZŠ Grohova, gym. Řečkovice a gym. Křenová.

Prvním soupeřem bylo gym. Řečkovice, se kterým jsme prohráli 1:4. Bitva to ale byla opravdu špičková, vyrovnaná,  na vysoké úrovni. Bohužel jsme si už asi na ten den vybrali všechno štěstíčko, které se přiklonilo k soupeři. Druhým zápasem jsme deklasovali 4:1 Grohovu, a tím jsme se pasovali na 2. místo celého turnaje.

Měl jsem velkou radost z toho, jak se celý náš tým stmelil a táhl za jeden provaz až do úplného konce. Za to všem zúčastněným patří velký dík a těším se na další zážitky plné šťastných okamžiků z vítězství.

V pátek 7.11. se na úspěch badmintonistů z předešlého dne na BVV pokusili navázat reprezentanti z nižších ročníků: Hlavačka Vojtěch, Zavřel Michal, Provazník Adam, Zbončáková Klára, Nekvapilová Alena, Anna Retková, všichni z 2.A.

Ve skupině jsme měli favorizovaný tým ze ZŠ Horáckého v Řečkovicích a GML. Po namáhavé bitvě nás bohužel badmintonisté z Řečkovic porazili, ale s týmem GML jsme si hravě poradili.

V souboji o 3.místo jsme potom podlehli Jarošce a skončili tak na nepopulárním 4. místě.

Všechny hráče je ale potřeba moc pochválit, nasbírali cenné zkušenosti a v dalších ročnících o nich jistě ještě hodně uslyšíme.

[pe2-gallery album="http://picasaweb.google.com/data/feed/base/user/gymkren/albumid/6085363425446084001?alt=rss&hl=en_US&kind=photo" ]