17. 4. 2014

Gymnázium Křenová

Volejbalový triumf pro prváky z „déčka“

V závěru předvelikonočního týdne se uskutečnil v našich sportovních prostorách mezitřídní turnaj v šestkovém volejbalu. Každý tým byl složený ze 3 holek a 3 kluků. Celkem se mezitřídního klání zúčastnilo 8 týmů, které si to nejprve ve středu a ve čtvrtek mezi sebou rozdaly v základních skupinách. V pátek pak byly na programu vyřazovací boje, kdy se v semifinále utkaly křižně mezi sebou první 2 týmy z každé skupiny.

Ve středu se odehrály boje ve skupině A. Zde bylo suverénní družstvo 1.D, které je nabité závodními volejbalisty. Druhé místo obsadila zaslouženě 6.A.  Ve čtvrtek pokračoval turnaj bitvami ve skupině B. V ní se dařilo loňským vítězům ze 4.E, kteří obsadili 1. místo. Účast v semifinále si nenechala ujít po týmovém výkonu ani 3.B.

V prvním semifinále na sebe tak narazili nažhavení favorité z 1.D a bojovníci ze 3.B. Žádné překvapení se nekonalo a po sebejistém výkonu excelovala 1.D a zajistila si tak postup do vysněného finále turnaje. Z druhého semifinále postoupila 4.E na úkor 6.A, jejich postup však nebyl zdaleka tak jednoznačný. Zejména 2. set nabídl přítomným divákům napínavou podívanou až do konce.

V boji o celkové třetí místo mezi sebou změřily síly poražené smíšené týmy ze semifinále, tedy 3.B a 6.A. Oba celky vzaly boj o bronz velmi vážně, měli jsme tak možnost sledovat dramatickou podívanou. Na dramatičnosti ještě přidalo zranění Jirky (6.A), který tak ve zbývající části utkání nemohl hrát naplno, což bylo znát. Nakonec zvítězila vyzrálost a zkušenost v podobě kluků a holek ze 6.A, kteří tak můžou slavit bronz.

Finále turnaje se stalo jasnou záležitostí. Ačkoliv trochu scházela dramatičnost z boje o 3. místo, viděli jsme to nejlepší z volejbalu, co momentálně může Křenka nabídnout. 1.D nenechala nic náhodě a s přehledem dokráčela ke snadnému triumfu nad 4.E. Oba týmy předváděly skvělou hru, ale našlapaná sestava prváků jasně dominovala. Odvezla si tak cenné prvenství v mezitřídním volejbalu a své vítězství může ještě dlouho opakovat. Uvidíme jak se jí to podaří v příštích ročnících…