20. 2. 2013

Gymnázium Křenová

Obří slalom na Fajťáku

V úterý 20.2.2013 se ve Velkém Meziříčí uskutečnily závody v alpském lyžování a snowboardingu.  Závodilo se pouze v disciplíně obří slalom. Branky byly postaveny, počasí  krásně zimní, jezdci připraveni, závod mohl začít.

Jako první přišli na řadu lyžaři. V jednotlivých kategoriích nebyla velká konkurence, co se týče počtu závodníků, ale jejich kvalita byla nesporná. Vždy se našli alespoň tři závodní lyžaři, kteří si brousili zuby na stupně vítězů. Našim děvčatům se přesto podařilo umístit se na předních pozicích. Kategorie 1.-2. ročníků vyhrála Kája Bednářová (3.A6) a třetí příčku téže kategorie obsadila Anna Skříčková (3.A6). Pro třetí místo v kategorii 3.-4. ročníků si dojela Bára Frišaufová (3.E). V chlapeckých kategoriích jsme neměli žádné závodní jezdce, ale myslím, že pro naše lyžaře byla jízda v branách minimálně velkou zkušeností.

Poté se na přestavěnou trať vydali snowboardisti. Zde měli větší šance i šikovní amatéři, neboť většina závodních snowboardistů byla na jiných mezinárodních závodech. Naši snowboarďáci této příležitosti skvěle využili. Dívčí kategorii 1.-2. ročníků vyhrála Šárka Krotká (4.A6). V chlapecké kategorii 3.-4. ročníků se na druhém místě umístil Jan Hlaváč (5.A6) a na třetím místě Ondřej Votava (5.A6)

Celkově se naší škole podařilo obsadit skvělé druhé místo. Všem závodníkům děkuji za skvělou reprezentaci školy.

Lyžaři:

Barbora Frišaufová, Anna Skříčková, Anita Mašková, Viktor Haša,  Alena Skoupilová, Karolína Bednářová, Lukáš Paták, Tomáš Nešpor,Jiří Dobeš

Snowboardisti:

Šárka Krotá, Jakub Duchoň,  Dominik Cvetler, Ondřej Votava, Jan Hlaváč

[pe2-gallery class="gallery alignleft" ] [/pe2-gallery]

Zatím nebyly vloženy žádné fotky.