26. 2. 2013

Gymnázium Křenová

Městské kolo ve futsalu chlapců

V posledním únorovém týdnu probíhalo městské kolo futsalového turnaje chlapců. Konkurence byla nemalá. Zúčastnilo se 27 týmů z různých škol a některým školám se sešla opravdu kvalitní sestava.

V úterý 26. 2. se odehrála skupina H, do které byla zařazena i naše škola. Našimi soupeři byly ZNG a Střední škola strojírenská a elektrotechnická (Trnkova). První zápas vyhrála Trnkova nad Německým gymnáziem 3:1. K druhému zápasu nastoupil náš tým proti Trnkovákům. V první půli se nám příliš nevedlo. Nemohli jsme najít klid pro pořádnou rozehru a často jsme se včas nevraceli do obrany. Naštěstí se nám podařilo v průběhu zápasu uklidnit a zlepšit svoji hru. Musíme si  přiznat, že s notnou dávkou štěstí jsme nakonec vyhráli poměrem 2:1. Ve druhém zápase již kluci hráli výborně, soupeř byl sice o něco slabší, ale hlavní příčinou konečného skóre 10:1 ve prospěch naší školy, byla skvělá hra.

Do semifinálového zápasu jsme nastupovali proti znatelně silnějšímu soupeři ELDU. Přesto se nám disciplinovanou a bojovnou hrou podařilo jít do vedení 1:0, které jsme se snažili udržet zuby nehty. Avšak náš soupeř v druhé půli zápasu naši betonovou obranu propálil a to hned třikrát. Pět minut před koncem utkání se nám podařilo odpovědět a vstřelit kontaktní gól. Naděje klukům vlila i novou energii do žil. V poslední minutě jsme bohužel zahodili tutovou šanci, kdy se tři naši hráči řítili na soupeřova brankaře a gól nedali. Taková chyba se holt nepromíjí. Gymnázium Křenová tedy nakonec podlehlo v krásném zápase se smutným koncem Řemeslům 2:3.

Přesto chlapcům děkuji, za skvělou reprezentaci školy.

Členové týmu:

Břenek Lukáš (4.D), Dvořák Jan (4.D), Bilík Tomáš (4.C), Liolias Daniel (4.C), Hrabal Marek (3.E), Janko Petr (3.C), Číhak Petr (2.E), Žáček Jiří (2.B), Sýkora Tomáš (2.D), Ryba Jan (2.D), Dobeš Jiří (3.A), Brezáni Darius (3.A),