4. 5. 2012

Gymnázium Křenová

Školní basketbalový turnaj dívek

V pátek 4. 5. 2012 se na naší škole uskutečnil basketbalový turnaj dívek. Přihlášeno bylo 11 týmů. Boje probíhaly ve třech základních skupinách systémem každý s každým. Děvčata opět prokázala, že umí bojovat a jen tak se nevzdávají. Jejich hra však kromě bojovnosti měla také řád. Nebylo to jen bezmyšlenkovité pobíhání po hřišti. Každá hráčka věděla, co je jejím úkolem, a snažila se ho co nejpoctivěji plnit.

Z každé skupiny postupoval pouze jeden tým do velkého finále. To proběhlo ve čtvrtek 31. 5. 2012. Do dalšího kola bez větších problémů prošly třídy 2.E a 3.B. A po velkých bojích se k nim zaslouženě přidala i 2.B.

Ve čtvrtek se pak opravdu bylo na co dívat. Napínavou podívanou odstartoval hned první zápas  2.E x 2.B. Děvčata z 2.E měla ve svých řadách velkou oporu, závodní hráčku Báru Bučkovou, která se nakonec stala i nejlepší střelkyní turnaje. Na druhou stranu jejich střídačka zela prázdnotou. Družstvo 2.B předvedlo týmový výkon, důraznou obranu a díky vysoké úspěšnosti střelby zaslouženě první zápas vyhrálo 17:14.

Ve druhém mači se naopak střelba 2.B vůbec nedařila. Jejich soupeřky ze 3.B hrály důrazný basket a jejich sehranost jim pomohla k výhře 12:8.

V posledním finálovém zápase se utkaly třídy 2.E a 3.B. Třeťačkám se z kraje utkání nepodařilo proměnit několik jasných šancí. Díky tomu se jejich nervozita stupňovala a chyb přibývalo. Děvčata z 2.E toho dokonale využila a díky svému bojovnému výkonu urvala vítězství 18:8.

Každý z týmu tedy jednou vyhrál a jednou prohrál. O pořadí muselo rozhodnout skóre. Součet všech získaných bodů mínus všechny body inkasované.

Konečné pořadí týmů je následující:

1.      Místo 2.E (7 bodů)
2.      Místo 2.B (-1 bod)
3.      Místo 3.B (-6 bodů)

Nejen děvčata z finálové skupiny, ale i ostatní týmy,  mě velice potěšily kvalitou své hry. Se závodním pojetím se hra samozřejmě nedala srovnávat, ale bylo vidět, že holky znají základní principy hry. A hlavně si umí sport užívat, což je nejdůležitější. Na závěr velká gratulace vítězům a hodně štěstí všem v dalších ročnících školního basketbalového turnaje!!!

[pe2-gallery class="gallery alignleft" ] [/pe2-gallery]

Zatím nebyly vloženy žádné fotky.