6. 3. 2012

Gymnázium Křenová

Piškvorková liga

Po loňském suverénním vítězství jsme se i letos těšili na zlatou medaili v piškvorkovém turnaji. A přestože jsme mezi desítkou nejúspěšnějších hráčů měli hned čtyři zástupce, obhájit vítězné pozice se nám tentokrát nepodařilo.

Ale od začátku... Piškvorková liga, kterou pořádalo gymnázium Gymnázium tř. Kpt. Jaroše, se uskutečnila ve dvou termínech, v pátek 17.2. na Gymnáziu tř. Kpt. Jaroše a v úterý 6.3. na našem gymnáziu. Naší školu reprezentoval tým: Alena Zahradníčková (3.A6), Eduard Meduna (3.A6), Martin Junek (3.A6), Tomáš Kubík (1.B4), Jan Jaspar (2.D4), Petr Miklošík (2.D4), Ondřej Král (2.B4) a Jan Blaha (4.A6).

Už po prvním kole bylo jasné, že titul letos neobhájíme. Jediný soupeř, který nám podlehl, bylo Gymnázium Slovanské náměstí. Týmy z Jarošky i ze Strážnice nás však porazily.

Ve druhém kole, které probíhalo na našem gymnáziu, jsme tedy hráli o třetí místo se Slovaňákem. Tento turnaj jsme vyhráli, a proto jsme i přes naše prvotní neúspěchy byli třetí. Ve finále bojovala Jaroška a gymnázium ze Strážnice. Strážnické gymnázium potvrdilo roli favorita a s přehledem získalo zlatý pohár piškvorkové ligy.

Turnaje se zúčastnilo celkem 37 studentů ze čtyř gymnázií. I přes náš celkový neúspěch jsme mezi prvními desíti nejúspěšnějšími hráči měli hned čtyři studenty. Na 2. místě byla Alena Zahradníčková, na 6. místě Jan Jaspar, na 8. místě Eduard Meduna a na 9. místě Ondřej Král.

Proto neklesáme na mysli a těšíme se za rok na odvetné souboje!

[pe2-gallery class="gallery alignleft" ] [/pe2-gallery]

 

Zatím nebyly vloženy žádné fotky.