21. 11. 2011

Gymnázium Křenová

Studentská laťka

Školní závod ve skoku vysokém se konal v pátek 18. 11. 2011 ve velké tělocvičně našeho gymnázia. Kromě už dvou tradičních kategorií (dívky starší a chlapci starší), byl letos výškařský přebor gymplu rozšířen a obohacen ještě o dvě menší kategorie. V rámci nich soutěžili samostatně výškařky a výškaři I. a II. ročníku šestiletého studia.

Jako první do závodu vstoupilo 21 odvážných dívek čtyřletého studia. Většina holek začala skákat na základní výšce 115 cm a všechny závodnice se přes tuto metu s přehledem dostaly. Postupně se  laťka pravidelně zvyšovala o 5 cm a do závodu se zapojily i favoritky soutěže, které začaly skákat až na dalších výškách. Početné startovní pole výrazně prořídlo na 135 cm. V těchto momentech závod starších dívek gradoval a zásluhou nejlepší čtveřice výškařek se bylo opravdu na co dívat. Studentky všem divákům předvedly několik stylově vybroušených elegantních pokusů, za které byly odměněny bouřlivým potleskem a skandováním a celá tělocvična si prostě závod užívala s nimi. A právě i pro tyto okamžiky by se měl sport na ryze amatérské gymnaziální úrovni určitě provozovat…

Dívky starší:

  1. Zahradová Nikola    146 cm
  2. Drbalová Eva          140 cm
  3. Křížová Bára           135 cm
Mladší slečny I. a II. ročníku šestiletého studia vlétly do výškařské soutěže bez respektu, s nadšením a bojovností. I když některé své pokusy holky technicky úplně nezvládly, rozhodně je třeba ocenit jejich nebojácnost a obrovskou chuť se s každou postupnou výškou porvat. Zkrátka do toho jít, zaskákat si před bouřlivým publikem a tak trošku zabojovat i samy se sebou. Další dobrý důvod proč dělat a podporovat školní sport…

Dívky mladší:

  1. Lakomá Lena        125 cm
  2. Mácová Vendula   120 cm
  3. Kučerová Eliška    120 cm
Také jejich vrstevníci z mladšího šestiletého studia se rozhodně v rámci Studentské laťky vůbec neztratili. Jejich soutěž začala poměrně  nenápadně, ale nakonec se trojice závodníků dostala přes solidních 140 cm, což se  určitě počítá. Závod se pak v samotném závěru změnil na „One man show“ a vítěz této kategorie se přehoupl přes úctyhodných 156 cm.

Chlapci mladší:

  1. Klaška Vojtěch               156 cm
  2. Sedláček Jiří                  140 cm
  3. Brazány Dárius              140 cm
Tradičním vyvrcholením celého sportovního dopoledne byla nejpočetnější kategorie starších chlapců. Skupina 31 nadupaných borců sice musela na svůj start čekat skoro 3 hodiny, ale pak kluci předvedli malé sportovní divadlo, které bylo zakončeno novým výškařským rekordem našeho gymnázia. Drtivá většina závodníků skákala flopem, ale během soutěže jsme mohli zaznamenat i starší výškařské styly (stradle-styl valivý) a tradiční školní „nůžky“. A nyní už jen telegraficky:
  • na výšce 140 cm stále v soutěži všech 31 studentů
  • přes 160 cm se dostalo 8 studentů, což je super…
  • na 171 cm v závodě ještě 4 borci
A na úplný závěr v soutěži zůstalo duo Matura-Odehnal. Oba výškaři si v pátek skočili své osobní rekordy a myslím si, že Matěj Matura na začátku závodu ani netušil, do jakých výšin je schopen za podpory báječného křenovského „kotle“ skákat. Jeho 174 cm je na mladého volejbalistu opravdu skvělý výkon.

A už zmiňovaný rekord gymnázia 184 cm Robina Odehnala, který není profesionálním výškařem, je téměř z říše snů. Fakt dobrý a klobouk dolů.

Chlapci starší:

  1. Odehnal Robin        184 cm
  2. Matura Matěj          174 cm
  3. Bohuslav Radek      171 cm
Celý průběh závodu mělo už tradičně pod kontrolou zapisovatelské duo děvčat  Anežka-Katka ze 4.B4. Ročník Studentské laťky 2011 skončil, ať žije ročník 2012! Je to olympijský rok. Padnou na našem gymplu 2 metry???

Autor článku: Mgr. Igor Pánek

[pe2-gallery class="gallery alignleft" ] [/pe2-gallery]

[pe2-gallery class="gallery alignleft" ] [/pe2-gallery]

Zatím nebyly vloženy žádné fotky.