6. 10. 2017

Gymnázium Křenová

Time management

V průběhu podzimu se studenti maturitních ročníků v rámci předmětu ekonomie zúčastnili workshopu na téma Time management, který v Knihovně Jiřího Mahena pravidelně připravuje Vojtěch Bílek.

Cílem workshopu bylo seznámit studenty s tím, co vlastně time management zahrnuje, jaké možnosti jim nabízí a jak jim může nyní i v budoucnosti pomoci. Všichni budoucí maturanti si tak mohli, byť ve zkratce, vyzkoušet hlavní principy time managementu, tedy např. stanovit si profesní i osobní cíle, správně je formulovat, uvědomit si, které oblasti jejich života pro ně představují zátěž a zdroj stresu, zamyslet se nad vlastním životním směřováním apod.

V rámci prezentace se pak studenti mohli seznámit i s programy a aplikacemi, které jsou pro efektivní nakládání s časem využitelné (např. Wunderlist, Duolingo ad.). V závěrečných diskusích se ovšem studenti společně s lektorem shodli na tom, že začít s time managementem není vůbec snadné – chce to odhodlání a pevnou vůli. Věřme tedy, že ji v sobě mnozí najdou, aby si svůj čas smysluplně rozvrhli a efektivně a příjemně ho využili.

Autor: Libor Cupal