10. 4. 2014

Gymnázium Křenová

Hejtmanský pohár ve florbalu na dosah

Tento rok jsme opět dostali pozvánku zúčastnit se florbalového turnaje, jenž hrdě nese název O pohár hejtmana Jihomoravského kraje. Jedná se o velmi prestižní soutěž, na kterou jsou zváni jen vybrané školy, proto je nám ctí se turnaje účastnit. Ve čtvrtek 10. 4. jsme tedy již časně ráno nabrali směr Tišnov, kde nás mělo čekat 6 silných soupeřů.

Celkem se tedy v zápolení utkalo 7 týmů, které byly rozlosovány do dvou skupin. Na nás padla tříčlenná skupina se silným domácím týmem a neznámým soupeřem z Hodonína. Hned od 8 hodin ráno jsme se v prvním zápase utkali s Tišnovem, který nás po 5 sekundách hry přivítal gólem a potrestal tak náš vlažný úvod. Postupně jsme se však zmátožili a začínali jsme přebírat otěže zápasu. Soupeře jsme přehrávali a odměnou nám byla vyrovnávací branka. Tišnovští však bojovali a podařilo se jim dostat střelou z dálky opět do vedení, což je škoda, protože herní převaha byla v tu dobu na naší straně. Nám se alespoň podařilo srovnat, ale více už jsme bohužel nestihli. Utkání tak skončilo pro nás trochu smolnou remízou 2:2.

V dalším matchi byl naším sokem neznámý Hodonín. Nejednalo se ale v žádném případě o nějaké nazdárky. I tak jsme soupeře ve všech herních činnostech od začátku převyšovali a zaslouženě zvítězili 3:1.

S ohledem na zápas Hodonína s Tišnovem vykrystalizovala situace ve skupině tak, že jsme postupovali do semifinále z 1. místa. Nebylo se ale moc proč radovat, naším dalším soupeřem měla být totiž technická vyspělá Jaroška, které se zápasy ve skupině příliš nevydařily.

Rozhodující utkání o postup do semifinále nemělo vyloženého favorita a průběh zápasu tomu také nasvědčoval. Byl velmi vyrovnaný, nám se naštěstí podařilo dát na konci prvního poločasu vedoucí branku. Už to vypadalo, že si postup do finále pohlídáme, bohužel přišla poslední minuta utkání a vyrovnávací gól našeho soupeře. Na řadu tak přišly nevyzpytatelné nájezdy. Nikdo ze 3 střelců na každé straně však překvapivě nedal, musela tak rozhodnout tzv. „náhlá smrt“. Bohužel se v ní štěstí přiklonilo na stranu našeho protivníka a na nás tak zbyl boj o 3. místo.

V něm nám byla soupeřem Břeclav. Hned od začátku byl zápas plně v naší režii a bylo vidět, kdo je na hřišti pánem. Dokonce jsme si dovolili nasadit i našeho tajného koně Miru Dračku, který nás ihned po svém nástupu na plac odměnil krásným gólem. Možná jsme ho měli nasadit již v předešlých zápasech…. Břeclavské jsme nakonec jasně přejeli 8:0 a odvezli si tak pohár za pěkné 3. místo.

Ve finále turnaje byla nakonec úspěšnější Jaroška, která tak domácímu týmu vyfoukla první místo. Škoda smolného semifinále, titul jsme si klidně mohli odvézt i my.

Vedle výtečných výkonů a snahy oceňuji kluky také za to, že během turnaje uměli navodit parádní atmosféru a bylo na nich vidět, že se opravdu baví a turnaj si užívají. Proto jsem si i já turnaj doslova vychutnala a byl pro mne velkým zážitkem!

[pe2-gallery class="gallery alignleft" ] [/pe2-gallery]

Zatím nebyly vloženy žádné fotky.